De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Wij hebben in ons assortiment verschillende vitrinekasten in verschillende maten. De vitrinekast die het best bij jouw interieur past zit er vast ook bij! Maar wat voor soorten zijn er eigenlijk en waarvoor gebruik je een vitrinekast? Lees deze blog om daarachter te komen.

Verschillende materialen en kleuren vitrinekasten

Materiaal

Eikenhout

In het algemeen is eikenhout sterk en hard. Ook zijn eikenhouten vitrinekasten duurzaam en kunnen ze tegen een stootje. Voor gezinnen met kinderen en huisdieren zijn vooral eikenhouten vitrinekasten met een beschermende laklaag geschikt.

Bekijk alle eikenhout vitrinekasten
Materiaal

Lamulux

In Lamulux wordt een houttekening aangebracht, hierdoor voelt en ziet dit kunsthout er als echt hout uit. Het geeft je interieur dan ook een uniek decor en het heeft een hoge kras-, slijt-, kleur-, en stootvastheid.

Bekijk alle lamuluxe vitrinekasten
Materiaal

Metaal

Metalen vitrinekasten komen in een stoer interieur helemaal tot hun recht. Ook is metaal een erg sterk materiaal, het kan zeker tegen een stootje.

Bekijke alle metalen vitrinekasten
Materiaal

Hout

Houten vitrinekasten passen al snel in je interieur. Het staat stijlvol en het is makkelijk te combineren met andere materialen.

Bekijk alle houten vitrinekasten
Materiaal

Mangohout

Mangohout is erg sterk en duurzaam. Daarnaast maakt de robuuste en sierlijke uitstraling van het hout de vitrinekast erg uniek. Door de warme basiskleur en de oneffenheden komt de houtsoort in iedere woonkamer volledig tot zijn recht.

Bekijk alle mangohout vitrinekasten

Naast verschillende materialen hebben wij in ons assortiment ook verschillende kleuren vitrinekasten: bruin, grijs, naturel, wit en zwart. Er is genoeg om uit te kiezen, daardoor kan je jouw kamer vast erg leuk op pimpen met één van onze vitrinekasten!

Bekijk alle vitrinekasten

Voordelen vitrinekasten

Een vitrinekast kan dus met het juiste materiaal en kleur een echte eyecatcher zijn in jouw huis en al helemaal met gave spullen die jij achter het glas opbergt. Dit is dan ook een groot voordeel van een vitrinekast; je kan er namelijk verschillende items in ‘tentoonstellen’ zonder dat andere mensen het kunnen aanraken en/of beschadigen. En wil je je spullen juist verbergen? Dan is er ook nog een keuze om de spullen te verstoppen achter lades en deurtjes. Dus je favoriete spullen kunnen gezien worden achter het glas en je minder favoriete spullen kan je gewoon verbloemen!

Een vitrinekast is dus erg praktisch en stijlvol, en doordat de kast dicht is heb je ook veel minder stof. Dit is dus een win-win situatie. Ook kan je makkelijk de stijl en sfeer van je woonkamer veranderen met een vitrinekast. Dit kan je doen door verschillende stijlen uit te proberen bij het inrichten van je kast voor een nieuwe uitstraling.

Bekijk alle vitrinekasten

Inrichten van je vitrinekast

Vitrinekasten worden voornamelijk gebruikt om er bijzondere, mooie items in tentoon te stellen. Daarnaast wordt het ook gebruikt als servicekast. Het leuke aan een vitrinekast is dat items sfeer kunnen geven in jouw kamer doordat deze items door het glas zichtbaar zijn. Om dan optimaal sfeer te creëren moet je kijken naar de juiste combinaties van kleur, materiaal en vormen bij het inrichten van je vitrinekast.

Je kan bijvoorbeeld stapelen om verschillende hoogtes te creëren voor een speels effect of je zet juist alle items strak neer voor een meer strakke, industriële sfeer. Kijk dus goed naar wat jij met je interieur wilt uitstralen. Verder is het belangrijk om je belangrijke accessoires achter het glaswerk te plaatsen en je minder modieuze spulletjes achter lades en deurtjes te verbergen. Met een beetje van je eigen gevoel en deze tips kan jij je vitrinekast perfect inrichten!

De perfecte vitrinekast hebben wij vast in ons assortiment!

Kom gerust eens langs bij één van onze winkels of bekijk onze webshop.

Kom je er niet uit, dan helpen wij jou graag. Hopelijk tot snel bij Jeha de Meubelenconcurrent!

Bekijk alle vitrinekasten
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 837 reviews.