De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Een salontafel zie je haast in ieder interieur. Een salontafel is namelijk bijzonder functioneel. Zo kun je er veel op of onder kwijt, maar de belangrijkste functie is natuurlijk dat je altijd je spullen binnen handbereik hebt. Naast de gebruikelijke spullen, is het ook leuk om accessoires op je salontafel te hebben staan.

Wat staat leuk op een salontafel?

Vazen

Er zijn vazen in verschillende kleuren, vormen en maten. Het staat klassiek, maar het kan ook een stoere uitstraling hebben. Een vaas is een echte toevoeging voor op jouw salontafel.

Dienbladen

Een dienblad is erg stijlvol. Daarnaast is het leuk te combineren met andere accessoires. Wat kaarsjes en/of een beeldhouwwerk, dit siert jouw salontafel.

Boeken

Je kan leuk met hoogtes spelen met boeken. Leg 3 boeken van verschillende formaten op elkaar, met daarnaast een mooie vaas, plant of beeldhouwwerk. Zo speel je met verschillende hoogtes en dit geeft een speels effect.

Planten & bloemen

Wat groen staat altijd leuk in huis! Maak gebruik van je favoriete bloemen en zet deze in een vaas, of kies een plant die niet weg te denken is in je interieur. Planten en bloemen zijn de perfecte aanvulling voor jouw interieur!

Kaarsen & geurkaarsen

Wil je wat sfeer aanbrengen in jouw interieur? Maak dan gebruik van kaarsen en/of geurkaarsen. Hierdoor worden je hersenen gegarandeerd geprikkeld en zit je straks heerlijk relaxed op de bank. Wanneer je kleine kinderen rond hebt lopen, dan moet je er natuurlijk wel aandenken om de aangestoken kaarsen een hoger plekje te geven.

Beeldjes

Zoals net al benoemd is; beeldhouwwerkjes kan je met verschillende accessoires combineren. Het kan je huis een persoonlijke touch geven en daarnaast siert het je interieur. Hoe leuk!

Tip: Combineer meerdere items in verschillende vormen en hoogtes, voor een gezellige dynamiek. 

Ook belangrijk: de vorm, materiaal en maat van je salontafel

De decoratie kan je afstemmen op de vorm, materiaal en maat van je salontafel. Houd je van een stoere en industriële inrichting? Kies dan voor een zwarte salontafel met stalen poten. Dit zijn vaak salontafels met rechthoekige zwarte onderstellen en een houtenblad.

Zoek hierbij de juiste accessoires die jouw interieur ook een stoer en industriële uitstraling geven. Denk hierbij aan robuuste, zwarte, gouden of houten accessoires.

Wil je een speels interieur en dus liever wat afwisseling in je interieur? Combineer dan bijvoorbeeld verschillende salontafeltjes die in hoogte verschillen en creëer hiermee een speels effect. Daarna kan je de juiste accessoires uitzoeken die jouw speelse uitstraling versterken. Wees dus lekker creatief!

Tip: combineer je salontafel met een vloerkleed en geef nog meer warmte aan je interieur.

Decoratie voor een ronde salontafel

Een handige tip voor het decoreren van een ronde tafel is om de accessoires in een driehoekige vorm te plaatsen. Maak hiervoor gebruik van verschillende items, van verschillende hoogtes.

Decoratie voor een rechthoekige/vierkante salontafel

Bij een rechthoekige/vierkante salontafel mag de decoratie wel wat verder uit elkaar liggen. Zo kan je de decoratie verdelen over de tafel. Vind je het toch mooier om de decoratie tot één geheel te maken? Zet dan de accessoires gewoon in het midden van de tafel neer.

Kies wat bij jou past!

Er zijn natuurlijk genoeg tips om jouw salontafel perfect te decoreren, maar uiteindelijk moet jij doen wat goed voelt voor jou. Wees creatief en wees niet bang voor je eigen persoonlijke touch.

Uiteindelijk creëer je de beste sfeer met je eigen persoonlijke items!

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 877 reviews.