De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Een huis inrichten blijft niet alleen bij de meubels, vloeren, apparaten en servies. Nee, er komt nog veel meer bij kijken. Zo moet je ook bedenken hoe jij de muren wilt gaan decoreren. Ga je voor simpel en strak? Of wil je een keer iets uitdagends. Bedenk goed wat past bij jouw interieur en jouw persoonlijke smaak!

Persoonlijke touch

Voor het decoreren van jouw muren is het belangrijk om te weten waar jij helemaal vrolijk van wordt. Je moet jouw kale muur eigenlijk zien als een leeg papier, waar jij een persoonlijke touch aan wil geven, omdat jij aan iedereen wil laten zien waar jij van houdt. Daarnaast moet het natuurlijk ook nog bij jouw interieur passen. Begin dus eerst met het maken van een mindmap of fotocollage en zet daar dingen op waar jij van houdt of dingen die bij jou passen.

Vervolgens moet je op zoek gaan naar de dingen die jij hebt opgeschreven. Het zou natuurlijk supergaaf zijn als jij een mooi schilderij vindt van je geboortestad of een vintage klok, omdat jij zo van vintage houdt. Denk groot, niks is te gek! De opties voor accessoires zijn eindeloos en ze variëren van decoratieve stukken tot praktische oplossingen.

Trek de lades maar open

Het is ook aan te raden om eens op zolder of in andere opbergruimtes rond te gaan snufellen. Misschien heb je daar nog wel gave dingen liggen, die je eigenlijk al lang vergeten was. Het wordt dan is tijd dat je die weer een mooi plekje geeft in je huis. Of misschien heb je nog wel een vette verzameling. Je hebt nu eindelijk de mogelijkheid om deze te showen!

Trek ook al je foto’s uit de lades en zoek er een paar uit die jou een fijn gevoel geven. Deze foto’s kan je in mooie fotolijsten stoppen, om zo de muur leuk te decoreren. Probeer foto’s te variëren in verschillende groottes en maak zo een set met verschillende formaten en vormen. Zorg er wel voor dat ze allemaal dezelfde stijl hebben.

Tip:

Effectief decoratief

Je hoeft niet per se kunst te gebruiken om een muur er leuk uit te laten zien. Je kan ook effectieve meubels gebruiken. Een boekenrek of een opslagmeubel bijvoorbeeld kan ook een fijne toevoeging zijn aan jouw kale muur. Daarentegen heeft een rekje meestal niet zoveel ‘body’, maar die creëer je dan wel weer met leuke accessoires.

Daarnaast zijn een paar spiegels ook altijd leuk om een grote muur mee op te vullen. Ze reflecteren licht en doen de kamer er ruimer uitzien. Ook is er veel variatie in spiegels en zijn het vaak ook al kunstwerkjes op zichzelf.

Keep it simple

Ben je helemaal niet weg van alle decoraties tegenwoordig en wil je je muur gewoon makkelijk stylen? Dan kan dat ook gewoon met het verven of behangen van één muur. Eigenlijk is het schilderen van je muren ook een basisdecoratie en één zorgvuldig ontworpen muur heeft ook al genoeg impact op de rest van de kamer.

Kies dus een leuk printje uit, want met een leuke print voelt de muur al snel ‘aangekleed’. Daarnaast raden wij jou aan om de rest van de muren blank te houden, zo gun je je ogen wat rustpunten.

Ook leuk en helemaal hot tegenwoordig, is houten lambrisering voor op de muren.

Jeha helpt je graag!

Vind jij het lastig om dingen te mixen en matchen en heb je allemaal leuke ideeën, maar weet je niet hoe je dit moet gaan uitwerken? Dan raden wij jou aan om langs te komen.

Onze specialisten helpen jou graag met het uitwerken van jouw ideeën, om jou zo een fijn thuisgevoel te geven.

Dus hopelijk tot snel!

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 877 reviews.