De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Een eethoek met een warme, uitnodigende sfeer. Dat wil toch iedereen? Dé plek waar je samenkomt met je gezin om de dag te bespreken en te genieten van een drankje of een maaltijd. De juiste sfeer neerzetten voor zo’n familietafel wordt een stuk gemakkelijker met de toevoeging van eetkamerstoelen in landelijke stijl. Lekker zitten is namelijk belangrijk om comfortabel te kunnen tafelen, en de luxe afwerking van deze stoelen werkt uitnodigend om nog langer te blijven zitten! In deze blog leggen we je uit hoe je dit effect bereikt, en hoe landelijke eetkamerstoelen er eigenlijk precies uit zien.

Alle eetkamerstoelen

Een warme, huiselijke eethoek

Een gezellige eethoek met landelijke eetkamerstoelen werkt uitnodigend: je zult merken dat je vaker aan tafel plaatsneemt door het comfort dat het geheel uitstraalt en de prettige sfeer. Je maakt daardoor dus ook goed gebruik van alle ruimte in huis! Eventueel bezoek zal ook sneller aan tafel plaatsnemen aan de eettafel dan in de zithoek: het comfort van eetkamerstoelen in landelijke stijl lonkt en werkt aanstekelijk!

Kenmerken landelijke stijl

Met een landelijke stijl haal je het buitenleven naar binnen. Deze stijl is voornamelijk geïnspireerd op het landleven van vroeger: volop natuurlijke materialen, degelijke en robuuste meubels en authentieke details van het huis treden op de voorgrond. Alsof je een sfeervolle boerderij binnenloopt! Vaak zijn meubels gemaakt van klassieke materialen als hout, leer, rotan en linnen in neutrale tinten. De warme sfeer die deze woonstijl uitstraalt, sluit je direct in de armen.

Wat maakt eetkamerstoelen landelijk?

Hoe ziet het er dan uit als we onze eetkamerstoelen landelijk willen laten ogen? Nou, allereerst moet de stoel comfortabel en uitnodigend zijn: de eethoek wordt dé plek van het huis. Verder kun je nog op een aantal andere zaken letten die eetkamerstoelen landelijk doen lijken.

Neutrale tinten, geïnspireerd op de natuur

Felle kleuren zal je niet tegenkomen in de landelijke woonstijl. Het gaat allemaal om zachte kleuren, die doen denken aan elementen uit de natuur. Lichte crèmetinten, verschillende soorten beige, zachte groen- en blauwtinten: alle tinten die je terugvindt in de natuur, zijn geoorloofd. Naast lichte kleuren kunnen donkere taupe-, groen of bruinvarianten ook verrassend werken: het gebruik van donkere tinten kan zelfs veel sfeer toevoegen.

Eetkamerstoel met arm Avalon - Antraciet - Microvezel bij Jeha de Meubelconcurrent 

Hoog zitcomfort

We zeiden het al: langdurig zitcomfort is één van de belangrijkste eigenschappen van een eetkamerstoel in landelijke stijl. Je wil gewoon lekker kunnen tafelen en comfortabel kunnen blijven zitten, zolang je wilt. De stoel moet je ondersteunen zoals een comfortabele fauteuil dat doet. Een goede rugsupport, en een zacht zitkussen, waar je het uren op volhoudt.

Stoel Belle  - Roze bij Jeha de Meubelconcurrent 

Zachte lijnen en accenten

Waar moderne stoelen zich kenmerken door strakke lijnen en weinig poespas, laten landelijke eetkamerstoelen vaak wat meer ronde, zachte vormen zien en details als luxe stiksels of rotan weefsels. Vaak combineert de landelijke stijl ook bijzonder goed met brocante en ontleent het daar veel details aan.

Populaire eetkamerstoelen landelijk

Hoe kies je de juiste landelijke eetkamerstoelen?

Zelfs binnen de landelijke woonstijl heb je veel keuze in eetkamerstoelen. Wat is voor jou de perfecte landelijke eetkamerstoel, en hoe kom je daarachter? We geven je een aantal aandachtspunten mee waar je op kunt letten bij aanschaf.

Zoek een combinatie van stijlen

Als landelijke eetkamerstoelen jou toch iets te klassiek en traditioneel zijn, kun je ook een combinatie opzoeken van verschillende stijlen. Mag het wel iets stoerder? Kies dan voor eetkamerstoelen die landelijk én industrieel zijn: dit bereik je door voor een stoel te kiezen met meer rechte lijnen en zwarte details, zoals zwarte poten of armleuningen. Erg populair op dit moment!

Eetkamerstoel Capri - Army green - Velours bij Jeha de Meubelconcurrent 

Eetkamerstoelen landelijk industrieel

Landelijke eetkamerstoelen van Jeha.nl

Voor eetkamerstoelen in een landelijke stijl ben je bij Jeha, de meubelconcurrent helemaal aan het juiste adres. Wij kennen deze stijl van binnen en van buiten en hebben altijd genoeg om uit te kiezen in ons assortiment. Bestel je jouw eetkamerstoelen online, dan bezorgen we ze gratis bij je thuis vanaf een bestelwaarde van €50,-!

Bekijk alle eetkamerstoelen
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 837 reviews.