De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Ben jij op zoek naar stijlvolle opbergruimte in huis? Een karakteristiek meubel waar je al je boeken in kwijt kunt, en waarmee je sfeer geeft aan de hele kamer? Denk dan eens aan een boekenkast van mangohout. Deze karakteristieke houtsoort duikt op steeds meer plekken op en is momenteel bijzonder populair. En wij snappen wel waarom! De warme kleur van het hout geeft jouw boeken echt een ereplekje in huis en de bijzondere patronen maken de kast een echte eyecatcher. Of je nu gaat voor een industriële boekenkast of een zachtere, landelijke look: boekenkasten van mangohout zijn in vele stijlen verkrijgbaar. Wij vertellen je in deze blog waar je op moet letten bij het kiezen van jouw mangohouten boekenkast!

Boekenkasten van mangohout Meer over mangohout

Het warme, robuuste karakter van mangohout

De mangoboom geeft niet alleen heerlijke vruchten, deze tropische boom geeft ons aan het einde van zijn leven ook nog eens prachtig, robuust hardhout. Mangohout zit vol bijzondere kleurschakeringen en tekeningen: die heeft de mangoboom over de jaren heen met zorg voor ons opgebouwd. Daarnaast staat deze houtsoort bekend om zijn warme kleuren. En wist je dat de mangoboom pas gekapt wordt als hij geen vruchten meer geeft? Je weet dus zeker dat er voor jouw boekenkast alleen duurzaam mangohout wordt gebruikt!

Open stelling of dichte kast?

Het eerste waar je mee kan spelen met mangohouten kasten is de samenstelling van je kast. Wil je een klassieke kast met gesloten zijkanten en achterwand, en rechte, horizontale planken? Of kies je voor een modernere variant, waarbij je boekenkast een soort open stelling is? Je kunt ook variëren met de hoogte en breedte van planken voor een creatief effect. En wil je bepaalde items helemaal uit het zicht opbergen? Dan is het misschien slim om een mangohouten boekenkast met laden te overwegen.

Stalen details voor een industriële boekenkast

Ook in de afwerking van je kast heb je aardig wat te kiezen. Wil je voor een industriële boekenkast gaan? Daar leent mangohout zich ook fantastisch voor. Combineer het robuuste hout met zwart stalen details in handgrepen, staanders en relingen. Zo creëer direct dat gevoel van een oude fabriekshal. Superstoer en helemaal van deze tijd! Laat je deze donkere details weg, dan krijg je kast ineens een zachtere stijl, waarin het hout zelf veel meer naar voren komt. Zo veelzijdig is mangohout!

Voor meer dan boeken alleen

Natuurlijk gebruik je een boekenkast van mangohout voor meer dingen dan de opslag van boeken. Ook voor het plaatsen van decoratieve elementen is dit de ultieme plek in huis! Plaats je er items in die je echt in de spotlights wil zetten, zorg er dan voor dat je kast een open karakter heeft. Een open voorkant is een begin, maar misschien krijgen je items nog meer aandacht als je voor een open stelling gaat. En wil je bepaalde elementen letterlijk in de spotlights zetten? Overweeg dan eens spots op je kast te richten!

Boekenkast van mangohout kopen bij Jeha

Heb jij je zinnen helemaal gezet op een boekenkast van mangohout na het lezen van deze blog? Goed nieuws! Bij Jeha.nl hebben we een bijzonder grote collectie mangohouten kasten voor je beschikbaar. Je kunt ze gemakkelijk online bestellen; wij leveren ze zonder bezorgkosten bij je af, vaak al binnen enkele werkdagen.

Ook voor andere mangohouten kasten

Ben je wel fan van mangohout, maar zijn dit nog niet helemaal de kasten waarnaar je op zoek bent? Bekijk dan onze volledige collectie mangohouten kasten online en ontdek welk type wél bij je past!

Bekijk alle mangohouten kasten
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 838 reviews.