De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Hanglampen boven de eettafel

Meestal is de eettafel de centrale plek in huis, waar wordt gegeten, gewerkt en gesocialiseerd. Een hanglamp geeft dan wat extra sfeer en het is ook erg praktisch. Hanglampen zijn onmisbaar in jouw interieur en vooral boven de eettafel is het een must!  

Bij het kiezen van de juiste hanglamp(en) moet je denken aan de stijl van je interieur, de hoogte van de ruimte en de grootte en vorm van de eettafel.

Vuistregel hoogte hanglamp

Wanneer je aan tafel zit is het natuurlijk niet prettig om je hoofd elke keer te stootten tegen de lamp. Het is ook verveld als de hanglamp te weinig verlichting biedt. Daarom is er een vuistregel voor de hoogte van een hanglamp boven een eettafel: de hoogte van een hanglamp boven een eettafel is tussen de 60 en 70 centimeter. Daarnaast wordt er bij de omvang van een hanglamp vaak gekeken naar een maximum van 50% van de tafel.

De afstand van een hanglamp en een tafel wordt gerekend vanaf de bovenkant van het tafelblad tot de onderkant van de lampen. Om precies te bepalen welke hoogte voor jouw eethoek het meest geschikt is, kun je het beste een aantal hoogtes uitproberen. Hang de lampen op, ga gewoon aan tafel zitten en bekijk hoe het jou bevalt. Wil je graag boeken lezen aan tafel, maar bereikt het licht je boeken niet goed genoeg? Dan moet je de lamp anders ophangen.

De juiste verlichting

Met een heel erg hoog plafond is het mooi om hanglampen aan te schaffen die de ruimte versterken. Daarentegen is het wel van belang dat de hanglamp de eettafel goed belicht. Daarnaast wil je ook niet dat de verlichting te fel is. Bij een wat lager plafond raden wij jou daarom aan om niet te kiezen voor een te felle lamp, want dit kan erg storend zijn. Dimbare verlichting is voor dit probleem altijd een aanrader!

Functie van verlichting

Voordat je op zoek gaat naar een mooie hanglamp, is het dus belangrijk om te weten voor welke functie jij het wilt gaan gebruiken. Aan de hand van al deze functies kan jij eenvoudig bepalen welke lampen wel en welke lampen niet geschikt zijn voor boven de eettafel. Wij raden jou dus aan om een overzichtelijk lijstje te maken.

Hoeveelheid lampen

Je kan ook overwegen om meerdere hanglampen aan te schaffen. Wil je dit doen omdat je erg creatief bent? Of omdat het jou de juiste verlichting geeft? Meerdere lampen zijn altijd een goede oplossing voor het creëren van voldoende licht. Zeker wanneer je een erg grote eettafel hebt.

Door de lampen precies even ver uit elkaar te hangen, creëer je rust en symmetrie in jouw eethoek. Daarnaast raden wij jou aan om te kiezen voor twee of drie dezelfde lampen voor in je interieur. Mag de verlichting de blikvanger van de ruimte worden? Combineer dan verschillende kleuren, materialen en afmetingen. Voor een extra speelse twist hang je de lampen op verschillende hoogtes.

Hanglampen bij Jeha

Bij Jeha de Meubelconcurrent vind je altijd, tegen de scherpste prijzen, de hanglamp die perfect in jouw inrichting past.

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 877 reviews.