De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Pastelkleuren zijn de perfecte kleuren voor liefhebbers van lichte tinten. Heb jij dus behoefte aan een licht, wit en open huis? Dan raden wij jou aan om pasteltinten te overwegen. Pastelkleuren geven jouw interieur net wat extra kleur. Weten hoe je dit kan gebruiken? Lees snel verder.

Welke pastelkleuren zijn er?

Een pastelkleur is een zachte kleur. Een zuiver pigment wordt met een lichte kleur gemengd, meestal met wit of lichtgeel. Eigenlijk heeft elke kleur wel een pastelkleur en deze kunnen worden verdeeld in koele- of warme pastelkleuren.

Koele pasteltinten

Deze kleuren hebben een koele ondertoon. Ze zijn bijvoorbeeld licht blauw, mintgroen, lila, parelgrijs of baby roze.

Warme pasteltinten

Deze hebben een warme ondertoon. Voorbeelden hiervan zijn lichte aardetinten; bruin, zand, terracotta, beige, taupe. Daarnaast zijn zalmroze, roomwit, vanillegeel of olijfgroen ook warme pastelkleuren.

Pastelkleuren gebruiken voor de juiste uitstraling

Rust

Een kalme basis is belangrijk voor een rustige uitstraling. De naturelkleuren crème, zand of beige zijn hiervoor vaak de perfecte basis. Deze zijn bescheiden, maar het oogt toch prettig. Aan deze bescheiden basis kan je altijd enkele felle of donkere kleuren toevoegen. Wanneer pastel subtiel is toegepast en gecombineerd wordt met donkere tinten, creëer je ook weer een modern interieur. Saai wordt het in ieder geval niet!

Sprekend

Pastelkleuren kan je ook combineren met een erg uitgesproken tint. Een bloemen- of panterbehang, of gewoon een felle kleur om een statement te maken. Een pastelkleur houdt het interieur wel sereen, daaromheen kan jij zo veel uitpakken als jij wilt. Voor het creëren van dynamiek is een afwisseling van materiaal voor het interieur ook erg interessant.

Strak & Kracht

Voor een strakke, maar krachtige uitstraling kan je gebruikmaken van zwart staal of hout. Dit springt altijd in het oog. Met deze robuuste materialen creëer je, met combinatie van pasteltinten, prachtige eyecatchers.

Een Scandinavisch interieur is in de basis wit, aangevuld met lichtgrijze tinten en lichte houtsoorten. Als accentkleur passen lichte pasteltinten hier goed bij. Een Scandinavisch interieur is ook erg strak, maar het heeft ook een krachtige uitstraling.

Combineren van pastelkleuren

Je kan pastelkleuren ook prima met elkaar combineren. Door dezelfde diepte en ondertoon gaat dit goed met elkaar samen. Bedenk welke interieurstijl jij het mooiste vindt of wat jouw interieur moet uitstralen en probeer alle pastelkleuren gewoon eens uit!

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 847 reviews.