De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Het zonnetje schijnt en je wilt wel graag buiten zitten. Helaas heb je niet echt een gezellig plekje buiten en hier wil je verandering in brengen. Daarvoor hebben wij gelukkig een paar handige tips om jouw terras goed in te richten!

Wil je een zon of schaduwterras? Er zit echt verschil in hoe jij je terras gaat inrichten. Zit je liever continu in de zon of kan je een beetje schaduw ook wel waarderen? Dit zijn keuzes die jij moet maken.

Een schaduwterras

Een schaduwterras is ideaal voor de hete zomers, maar ook voor wanneer jij niet zo graag in de zon zit. Zoek dus naar de juiste locatie rondom jouw huis. Waar is dagelijks de meeste schaduw? Houdt bij een schaduwterras ook rekening met dat niet alle planten even goed in de schaduw groeien.

Een zonterras

Bij een zonterras lig je voornamelijk veel in de zon. Zoek dus een plek in jouw tuin waar dagelijks de meeste zon is. Een plek wat niet overdekt wordt door de schaduw. Op dit terras is een parasol, een schaduwdoek of terrasoverkapping aan te raden. Het is namelijk niet verstandig om te lang in de zon te zitten.

Onverwachte weersomstandigheden voor zijn

Het grote voordeel van een terrasoverkapping is dat het niet alleen beschermt tegen de zon, maar ook tegen wind en/of regen. Wil je onverwachte buien sowieso voor zijn, overweeg dan zeker een overkapping met (afsluitbare) wanden. Hiermee kan je het probleem van kou, wind en regen makkelijk oplossen. En wordt het ’s avonds weer wat koeler of mis je wat sfeer? Overweeg dan een vuurkorf of buitenhaard. 

De juiste indeling

Dacht jij dat je klaar was nadat jij een mooi plekje hebt uitgezocht om als terras te gebruiken? Nee, helaas. Het moeilijkste van een fijn terras is misschien wel de juiste indeling. Hierbij moet je kijken naar de grootte van je terras, of er genoeg ruimte is en/of je wel meubels van het juiste vorm of materiaal kan vinden.

Wij raden jou daarom aan om eerst een plattegrond te tekenen van de inrichting, zichtlijnen en looproutes, om zo tot de juiste indeling te komen.

De inrichting van jouw terras

Wanneer je weet hoe jij jouw terras wilt gaan indelen kan je bezig met de volgende stap; de inrichting. Heb jij een heerlijk zonterras, die niet al te klein is, dan kunnen ligstoelen al een leuke toevoeging zijn. Heb je hier geen plek voor? Dan zijn verstelbare stoelen erg handige meubels. En heb je een plek waar wat meer schaduw is, dan is dat een goede plek voor een tuintafel. Daarentegen kan je ook gewoon een complete loungeset aanschaffen om gezellig te kunnen zitten. 

En vergeet niet de juiste decoratie aan te schaffen. Dus wat voor een uitstraling wil jij? De juiste accessoires maken jouw terras helemaal af.

Verschillende aandachtspuntjes m.b.t. de inrichting

Bij het inrichten van jouw terras moet je onder andere rekening houden met de zichtlijnen. Hiermee wordt bedoeld dat je je goed bedenkt welk gedeelte jij wilt zien als jij naar je terras kijkt van bijvoorbeeld uit een raam.

Daarnaast moet jij ook rekening houden met wat voor bestrating jij wilt gaan gebruiken. Op zand of grind kan je geen stoelen en tafels plaatsen. Voor een terras waar je lekker wilt gaan zitten of buiten wilt dineren, raden wij je tegels aan.

Denk dus ook goed na over welke uitstraling jij wilt. Hout geeft bijvoorbeeld een warme en gezellige uitstraling, maar aluminium geeft eerder een koele, maar wel een strak en moderne uitstraling. Zorg er dus goed voor dat de meubels die jij kiest passen bij de stijl van jouw woning, maar ook bij de uitstraling die jij het liefste hebt!

Tip:

Hou ook rekening met het onderhoud dat je aan de terrasmeubels wil besteden. Hout vraagt bijvoorbeeld meer onderhoud dan aluminium of pvc.

Hoe gebruik jij je meubels?

Tot slot raden wij jou aan om na te denken over het gebruik van je meubels. Wil je ze altijd buiten hebben staan of wil je het gebruiken als binnen- en buitenmeubel? Sommige meubels hebben namelijk een handig handvat waarmee je ze zo kunt verplaatsen of slepen.

Wil je de meubels buiten laten staan? Schaf dan wel waterproof meubels aan. Wanneer jij je meubels buiten laat staan moet de kwaliteit natuurlijk wel goed blijven!

Verder zijn er ook multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een kruk die je als stoel en als tafeltje kan gebruiken of aan een stoel die je als ligstoel kan gebruiken, maar die je ook gewoon voor aan de tuintafel kan gebruiken. Zo kan jij je meubels efficiënt gebruiken!

Jeha helpt je graag

Wij bij de Jeha helpen jou graag met het uitzoeken van de juiste meubels en wij helpen jou ook wanneer jij nog een beetje twijfelt over de inrichting.

Kom snel langs en hopelijk tot snel!

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 850 reviews.