Houten meubels zijn unieke meubels

ironwood mangohout

Bij Jeha hebben we verschillende soorten houten meubels. Doordat alle houten meubels handgemaakt zijn, kunnen sommige meubels wat oneffenheden bevatten. Desalniettemin maakt dit elk meubel uniek.

De houtsoorten die je bij ons assortiment kan tegenkomen zijn onder andere: mangohout, sloophout en acaciahout. Door verschillende redenen heeft elk houten meubel iets unieks.

Salontafel Set Triplet - Rough - Mangohout bij Jeha de Meubelconcurrent

Mangohout

Mangohout staat bekend als erg sterk hout en het is gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast is mangohout erg duurzaam en milieuvriendelijk. Dit komt doordat mangobomen, waar mangohout afkomstig van is, worden gekapt wanneer zij geen vruchten meer leveren. Mangohout wordt dus gewoon hergebruikt in meubelen!

Mangohout heeft in de basis een warme kleur, maar door de kleurschakeringen in het hout kunnen er afwijkingen zijn. Dit geeft de meubels een robuuste en sierlijke uitstraling. Daarnaast zijn het meubels waar het natuurlijke en industriële erg mooi samen komen. Verder heeft mangohout weinig onderhoud nodig. Slechts één keer per jaar licht inwrijven met bijenwas, dit houdt het hout mooi en de nerf levendig. Let er wel op dat het mangohout donkerder kan worden bij het gebruik van bijenwas.

Bekijk al onze mangohout meubels

Sloophout

Deze oude planken zijn gevonden in diverse gesloopte gebouwen, bruggen en treinwagons. Elk item is hierdoor uniek; elk meubelstuk kan namelijk andere stukken hout bevatten. Daarnaast kunnen er enkele sporen van gebruik, zoals spijker- en schroefgaten voorkomen. Desalniettemin geeft het een robuuste en gave uitstraling!

Dressoir Robuust Hout - 150 cm bij Jeha de Meubelconcurrent

Acaciahout

Deze loofhoutsoort wordt al jaren gebruikt voor het maken van meubels. Het hout is een uniek en duurzaam natuurproduct. Hierdoor zijn kleurschakeringen in een meubel mogelijk. Toch zorgt dit voor een warme en unieke uitstraling. Daarnaast kan het hout door gebruik en door invloed van licht, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

Verder is acaciahout dicht en hard. Hierdoor is het hout niet buigzaam en moeilijk te bewerken. Dit zorgt er direct voor dat het hout zwaar en massief aanvoelt, wat de meubels van acaciahout tot echte eyecatchers maakt.

Bekijk al onze Acaciahout meubels

Kom gerust langs

Voor houten meubels ben je bij Jeha bij het goede adres. Bekijk ons assortiment of kom gerust eens een keer langs. Hopelijk tot snel!

Bekijk onze winkels
De waardering van jeha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.8/10 gebaseerd op 716 reviews.