De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Welk effect een cognackleurig zitmeubel heeft in je interieur, hangt af van hoe het meubel wordt gecombineerd. Gelukkig is de kleur cognac met veel kleuren en stijlen te combineren. Lees deze blog voor onze tips.

Hoe kan je de kleur cognac beschrijven?

Cognac is een lichtbruine kleur die neigt naar oranje. Het straalt warmte uit, maar het heeft ook een stoer tintje. Over het algemeen is het een kleur die je vooral vaak terug ziet komen in zitmeubels. 

En wat staat dan mooi bij een cognac zitmeubel? 

Net als bij alle andere meubels in je interieur, is het belangrijk dat je je interieur stijlt naar je persoonlijke smaak. Toch zijn er wat kleurencombinaties die een cognac kleurende zitmeubel er meer uit laat springen. 

Aangezien de cognac kleur van zichzelf al een redelijk donkere kleur is, springt deze kleur er het mooiste uit wanneer je kiest voor lichtere kleuren. Denk hierbij aan wit, grijs, beige of pasteltinten voor een frisse look. Kleuren als groen en blauw behouden de warmte in je interieur, daarnaast zorgt de kleur groen voor een levendige uitstraling. 

Voor een ultieme industriële interieurstijl raden wij jou aan om de kleur cognac te combineren met zwart. Zwart is een uitgesproken tint, die rust en sereniteit creëert in jouw interieur. 

Wat is een no go met de kleur cognac?

Het zijn vooral felle kleuren zoals neonkleuren die misschien niet zo goed passen bij cognac, maar dat betekent niet dat je ze niet kunt gebruiken als je van een gedurfd contrast houdt!

Hulp van onze professionals

Probeer verschillende kleurencombinaties uit en ga eventueel met onze professionals opzoek naar de perfecte kleurencombinatie voor jouw interieur. Wij bij Jeha de Meubelconcurrent helpen jou graag!

Hopelijk tot snel,

Jeha de Meubelconcurrent

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 818 reviews.