De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Is het je wel eens opgevallen dat je lamp niet helemaal symmetrisch is? Misschien is het eerste gaatje in de lamp wel groter dan het andere gaatje. Dit komt vaak doordat de lamp met de hand gemaakt is.

Tafellampen

Geschiedenis van de lamp

De lamp wordt al eeuwenlang met de hand gemaakt. De oudste lampen dateren uit de prehistorie. Dit ging toendertijd alleen nog maar om stenen schalen waar een wiek in lag die brandde in dierlijk vet. Na de vele verschillende uitingen van een lamp, nam uiteindelijk de elektrische verlichting zijn intrede en werd een lichtbron uitgebreid met het armatuur. Zo werd licht ook steeds meer als decoratieve kunst gebruikt.

Bekijk alle verlichting

Lamp in productie

Het proces voorafgaand van het maken van een lamp is ook steeds groter geworden. Waar vroeger alleen van een stenen schaal gebruik werd gemaakt, is een lichtbron nu gemoderniseerd en steeds ingewikkelder geworden. Er wordt dus ook steeds meer nagedacht over het uiterlijk van een lamp. Zo worden er eerst veel ideeën verzameld, voordat een lamp geproduceerd wordt.

Voor het uiterlijk van de lamp wordt er gekeken naar verschillende woontrends en naar de behoefte van de koper. Zo wordt er een patroon, kleur en vorm bedacht en daarnaast wordt de verlichting van de lichtbron en de maten van de lamp ook bepaald. Vervolgens wordt de schets met de hand uitgewerkt. Doordat een lamp met de hand gemaakt is kunnen er soms oneffenheden te zien zijn en dit geeft elk artikel iets unieks.

Vloerlampen

Kom gerust langs

Voor leuke lampen ben je bij Jeha bij het goede adres. Bekijk ons assortiment of kom gerust eens een keer langs. Hopelijk tot snel!

Bekijk onze winkels
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 838 reviews.