De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Van de donkere kleuren in ons interieur stappen we wat af. Lichte kleuren zijn nu helemaal in. Met deze kleuren kan je namelijk een rustgevend en licht interieur creëren. Zo heb je altijd een goed en fris gevoel thuis!

Pasteltinten

Bij lichte kleuren kan je denken aan pastelkleuren. Een pastelkleur is namelijk een lichte variant van een basiskleur. Wanneer je een basiskleur mengt met wit, blijft er weinig ‘kleur’ over. Zo krijg je een lichte variant van een kleur. Pastelkleuren komen in combinatie met nude tinten en zachte crème tinten helemaal tot hun recht.

En wil je een keer helemaal wat anders in jouw interieur? Probeer dan pastelkleuren die je normaal niet zo snel zou gebruiken. Denk aan groen, blauw of paars. Deze kleuren zorgen voor een frisse kleurencombinatie.

lichte kleuren interieur inspiratie
licht groen interieur inspiratie

Combineren van lichte kleuren

Lichte kleuren zijn een goede toevoeging in jouw interieur. Dit heeft verschillende redenen. Als eerste doen lichte kleuren een kamer al snel groter en hoger lijken. Dit geeft jouw huis een open sfeer. Lichte kleuren zijn vaak ook erg neutraal, waardoor het makkelijk te combineren is. Jouw huis zal al met al niet snel rommelig en druk ogen.

Ook leuk is het combineren van lichte kleuren met lichte houtsoorten. Hout geeft jouw interieur namelijk een geweldige uitstraling. Verder zijn lichte houtsoorten steeds meer te zien in luxe interieurs en industriële woonstijlen. Dit zie je vooral terug in de meubels en vloeren.

Daarnaast voegen lichte kleuren zoals beige, taupe, lichtroze en lichtgrijs veel warmte toe aan je interieur en ze zijn ook goed te combineren met allerlei andere (uitgesproken) kleuren.

Tot slot

Voor een fris, helder en rustgevend huis kom je met lichte kleuren al heel ver! Sta open voor iets nieuws in jouw interieur en creëer een geweldige sfeer in jouw huis. Natuurlijk helpen wij jou graag met het maken van goede keuzes. Kom daarom snel langs bij één van onze winkels of bekijk onze site om wat inspiratie op te doen.

Hopelijk tot snel bij Jeha de Meubelenconcurrent!

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 861 reviews.