De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Je wilt graag je huis wat groter laten lijken, dus wil je wat meer ruimte creëren. Om dan maar weinig spullen in je huis te zetten, is ook niet de oplossing. Gebruik ook niet te veel donkere kleuren, dit laat je huis kleiner lijken. Zorg voor veel licht in je huis. Om het je makkelijk te maken hebben wij een paar tips voor jou.

Licht in je huis creëren

Van lichte kleuren tot het daglicht dat via de ramen in jouw kamer schijnt. Het geeft een open gevoel. Kijk eerst naar de kleuren in jouw huis om een open gevoel makkelijk te realiseren. Heb je veel donkere kleuren en drukke prints? Dan zou je kunnen overwegen om dit te vervangen met wat lichtere kleuren, zoals wit of pastelkleuren. Lichte kleuren reflecteren namelijk (zon)licht. Qua prints kan je het beste kijken naar strepen. Door middel van strepen kan je de vorm van een kamer compleet veranderen. Bijvoorbeeld dunne verticale strepen op de muur – in wit of pastelkleur – laten het plafond veel hoger lijken dan dat het daadwerkelijk is.

Voor veel daglicht moet je grote ramen hebben, want hoe meer daglicht er naar binnen kan schijnen hoe groter jouw kleine of smalle woonkamer lijkt. Plaats dan een spiegel tegenover de grote ramen, deze weerkaatst het zonlicht en dit laat de ruimte groter lijken. Wij hebben verschillende spiegels in ons assortiment, deze kunnen jouw huis optisch groter laten lijken! Voor meer lichtinval aan de achterzijde van de kamer zijn openslaande tuindeuren of een schuifpui ook nog een optie.

Het juiste meubilair

Zo weinig mogelijk meubilair in je huis plaatsen is niet de beste optie voor veel ruimte. Kies juist voor groot meubilair. Eén grote bank in je woonkamer zorgt al gelijk voor een echte eyecatcher. Een kleinere bank en verschillende stoelen zorgen alleen maar voor een rommelig ogend huis. Dit wil je juist vermijden. Kijk bijvoorbeeld naar één van onze grote hoekbanken, erg comfortabel en echte eyecatchers! Kijk ook naar meubilair op pootjes. De ruimte die onder dit meubilair zichtbaar is zorgt voor extra licht inval, zo lijkt je woonkamer groter dan dat het in werkelijkheid is.

Om nog meer ruimte te creëren kan je ook verschillende vormen gebruiken. Zoals een vierkante bijzettafel met een ronde eettafel, mensen kunnen eromheen zitten en je kunt er makkelijk omheen lopen. Als je nu het gevoel hebt dat er geen eenheid is, kijk dan naar de kleuren die jij laat terugkomen.

Tot slot kan je kijken naar multifunctionele meubels. In een kleine woonkamer moet je namelijk slim omgaan met de ruimte. Kijk naar een krukje die je ook kan gebruiken als bijzettafel, een televisiemeubel met opbergruimte of een tafeltje met lades. Spulletjes moet je namelijk zoveel mogelijk opbergen, dit zorgt net als te veel decoratie voor een vol ogende ruimte.

Ga de hoogte in

Je kan natuurlijk ook de muren leuk en efficiënt decoreren. In ons assortiment hebben wij wandplanken in verschillende vormen, maten en materiaal. Deze wandplanken kan je versieren met verschillende decoraties. Ook kan je de natuur wat meer laten terugkomen op een efficiënte manier. In plaats van grote planten op de vloer, zet je wat kleine plantjes op deze wandplanken. Zo gebruik je de ruimte die je hebt optimaal.

Winkelen om je huis groter te doen lijken

Enthousiast geworden? Wij hebben een wisselend assortiment aan meubelen die met zorg wordt samengesteld. Zo kan je de leukste en handigste spullen uitzoeken om jouw huis groter te doen lijken!

Kom gerust eens langs in één van onze winkels. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan je in alle rust ons aanbod bekijken.

Tot snel bij Jeha de Meubelconcurrent.

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 877 reviews.