De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Behoefte aan een milieuvriendelijke slaapkamer? Dan zit je bij de Jeha wel goed! Alle producten worden volledig volgens de Nederlandse milieu- en producteisen in Nederland gemaakt. Daarnaast is er ook nog een outlet te vinden in onze fysieke winkels. De Jeha kan jou dus zeker helpen met een duurzame slaapkamer en lees snel de blog verder voor wat extra tips.

Energie besparen

Bij een duurzame slaapkamer hoort het besparen van energie. Probeer daarom zo min mogelijk gebruik te maken van de verwarming. Je kan hiervoor een goed dekbed aanschaffen of zorg voor een extra deken of plaid als je het koud hebt. Verder is het belangrijk om te zorgen voor een goed geïsoleerde slaapkamer. Alleen dan blijft de warmte in jouw kamer en het helpt ook tegen geluidsoverlast!

Combineer een goed geïsoleerde slaapkamer met goede ventilatie. ’s Ochtends even je raam een uurtje openzetten is erg goed voor je gezondheid en voor je nachtrust. Wanneer je namelijk te weinig zuurstof in je kamer krijgt dan kan je benauwd worden. Hierdoor kan het zo zijn dat je wel genoeg uren slaapt, maar alsnog moe en niet fit wakker wordt.

Je kan ook energie besparen met energiezuinige verlichting. Denk aan een LED lamp, dit is de meest duurzame optie voor in huis. Deze is zuiniger in gebruik en het gaat veel langer mee dan een gloeilamp bijvoorbeeld. Ook kan je gebruik maken van leuke sfeerverlichting, zo hoef je niet bakken met licht aan en is de sfeer in je slaapkamer ook een stuk gezelliger! Tot slot moet je niet vergeten om altijd het licht uit te doen nadat je de slaapkamer verlaat, haal opladers uit stopcontacten en laat de verwarming niet onnodig aan.

Milieuvriendelijke verf

Wil je je slaapkamer wat opfleuren met een likje verf? Dan moet je in gedachten houden dat verf veel schadelijke chemische stoffen bevat die je liever niet dagelijks wilt inademen. Daarom is er ook verf bedacht die niet schadelijk is voor je gezondheid en onze planeet. Duurzame verf bestaat veelal uit natuurlijke grondstoffen waar zo min mogelijk het product chemisch bewerkt is. Hierdoor zijn de stoffen veel minder giftig. Deze verf kan je bijvoorbeeld vinden onder de naam biobased verf.

Duurzaam beddengoed

Verder is duurzaam beddengoed een goede toevoeging aan een duurzame slaapkamer. Duurzaam beddengoed herken je aan een Fairtrade label of aan het GOTS label, wat staat voor Global Organic Textile Standard. Dit betekent dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt bij het maken van beddengoed.

Voor katoenen lakens is bijvoorbeeld heel veel water en pesticiden gebruikt. Je kan daarom veel beter gebruik maken van materialen als biologisch katoen, linnen, bamboe of tencel. Hierbij moet je wel in je achterhoofd houden dat je voor dit beddengoed wel iets meer zal moeten uitgeven.

Tweedehandse spullen

Wanneer je maar een klein potje hebt om uit te geven dan kan jij vast helemaal gelukkig worden van tweedehands meubels. Gelukkig is dit ook erg goed voor het milieu! Het kopen van tweedehands meubels heeft een veel lagere impact op het milieu, simpelweg doordat het produceren van een product niet voor de tweede hoeft te gebeuren. Met tweedehands meubels kan jij dus ook bijdragen aan een milieuvriendelijke slaapkamer.

Jeha Outlet

Ook bij de Jeha kan je tweedehands meubels vinden! De Jeha heeft in zijn fysieke winkels een outlet met tweedehands meubels. Kom voor deze meubels gerust een keer langs bij één van onze winkels, wij helpen jou graag met een duurzame slaapkamer!

Hopelijk tot snel!

Bekijk alle meubels
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 780 reviews.