Tips voor het inrichten van de hal

Tips voor het inrichten van de hal

De hal is een plek waar jij dagelijks langs loopt, reden genoeg om het dus leuk en efficiënt in te richten. Met onze tips heb jij straks een goed ingerichte hal!

De hal als opbergruimte

Wil je je hal gebruiken als opbergruimte of wil je het alleen mooi decoreren? Dit is een keuze die jij moet maken. Het is desalniettemin altijd handig om wat extra opbergruimte te hebben, dus overweeg om multifunctionele meubels te kopen. Een kast met lades is erg handig om wat extra spullen in te ruimen, maar het kan ook functioneren voor een goede sfeer.

Gebruik je de hal als opbergruimte, maar wil je het wel netjes houden? Dan kan je de kastjes en rekken ook indelen op de seizoenen. In de zomer kun je bijvoorbeeld je winterjassen, winterlaarzen, handschoenen en mutsen opbergen op de zolder of in een ander vertrek als je dat hebt. Op deze manier blijft je hal altijd opgeruimd en netjes. 

Tip: Maak het jezelf gemakkelijk en creëer een plek voor je sleutels en tas. Zo heb je deze nooit meer ergens rondslingeren!

De hal een leuke sfeer geven

Om de hal een leuke sfeer te geven, is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste decoratie, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

1: Vloerkleed

Een leuk vloerkleed bijvoorbeeld is erg praktisch; het beschermt de vloer van vuile schoenen. Daarnaast brengt het ook een gevoel van warmte in je gang.

2: Spiegel

Een spiegel is altijd handig voor het nog even snel checken van je outfit, voordat je je huis verlaat. Kies dan voor een lange spiegel, waarin je jezelf en je outfit helemaal kunt zien of kies voor een kleinere vorm die prachtig aan de muur staat.

3: Bankje of krukje

Een bankje is zowel een praktisch als een decoratief meubelstuk. Je kan het gebruiken voor het uit- of aantrekken van je schoenen of als zitplaats en extra opbergruimte. Daarnaast geeft het een uitnodigende entree. Wanneer je niet veel ruimte hebt in de hal, is een klein krukje ook nog een optie.

Persoonlijke decoraties

Met het persoonlijk maken van de hal, creëer je een erg uitnodigende sfeer. Hoe fijn is het als mensen je huis binnenlopen en gelijk zien wat jij waardeert en waar jij van houdt?!

Maak het persoonlijk, met leuke foto’s, souvenirtjes en accessoires die bij jou passen.

Meer advies van Jeha de Meubelenconcurrent

Kom je er toch nog niet helemaal uit bij het inrichten van de hal? Maak dan gebruik van de expertise van Jeha de Meubelconcurrent. We denken graag met je mee en selecteren samen de juiste meubels voor de perfecte inrichting.

De waardering van jeha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.8/10 gebaseerd op 693 reviews.