De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Gebruik je vensterbanken als een verlengde van je interieur. Richt het naar jouw smaak in en gebruik accessoires in dezelfde stijl. Hulp nodig bij het inrichten van jouw vensterbanken? Lees dan snel verder! 

Het belang van een goed ingerichte vensterbank

Een mooi ingerichte vensterbank voegt esthetische waarde toe aan de ruimte. Het kan dienen als een decoratief element dat de algehele uitstraling van het interieur verbetert. Door persoonlijke items, zoals foto’s, kunstwerken of souvenirs, op de vensterbank te plaatsen, voeg je een persoonlijke touch toe aan de ruimte. Dit maakt het interieur meer eigen en karaktervol.

Daarnaast kan een vensterbank, afhankelijk van de hoogte en de plaatsing van de vensterbank, dienen als een manier om privacy te creëren zonder afbreuk te doen aan het licht. Bijvoorbeeld door het plaatsen van decoratieve elementen die inkijk verminderen.

Tip: Ga eens voor wat anders. Je kan je vensterbank ook een andere kleur geven. Wat geeft in jouw interieur de perfecte uitstraling?

Verschillende accessoires die je kan gebruiken

Het inrichten van de vensterbanken doe je natuurlijk naar je eigen smaak. Maar wij hebben hier alvast de veelgebruikte accessoires voor jou op een rijtje:

  1. Planten en/of vazen met mooie kunstbloemen. Hierbij kun je ook denken aan grote of kleine pluimen, in verschillende kleuren, voor in de vazen. Voor een smalle vensterbank zijn er ook smalle vazen. Tip: Staat de zon de hele dag op het raam? Zorg dan dat je planten uitkiest die goed tegen de zon kunnen.
  2. Verschillende beeldjes en/of kunst. 
  3. Accessoires die licht geven en/of sfeer aanbrengen. Denk hierbij aan kaarsen, kandelaren of lampen. Warm licht zorgt voor meer sfeer dan wit licht. 
  4. Weet je niet waar je al je fotolijstjes kwijt moet? Dan is een vensterbank een goed plekje. Hiermee breng je een persoonlijke sfeer in jouw interieur. 

De accessoires die jij wilt gebruiken in je vensterbank moeten natuurlijk wel passen bij jouw interieur. Wat voor een interieurstijl heb jij? 

Interieurtips van Jeha de Meubelenconcurrent

Tot slot raden wij jou aan om de vensterbank niet te gaan gebruiken als opbergruimte, of om te veel accessoires te gaan gebruiken op zo’n klein oppervlak. Onthoud: Less is more

Kom gerust eens langs bij één van onze winkels om inspiratie op te doen. Daarnaast helpen onze specialisten jou graag met het inrichten van jouw interieur. 

Hopelijk tot snel,

Jeha de Meubelconcurrent

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 818 reviews.