De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Er zijn enorm veel verschillende soorten banken te verkrijgen. Maar hoe weet je nou eigenlijk welke bank bij jou past? Wij hebben een aantal goede tips op een rij gezet, die ervoor zorgen dat je de perfecte bank koopt die bij jou past!

TIP 1.

Afmetingen

De afmetingen van de kamer waarin je de bank wilt plaatsen is veel bepalend voor het formaat en de vorm bank die je het beste kunt aanschaffen. Voordat je een bank gaat kopen is het dan ook belangrijk dat je goed je woonkamer opmeet, zodat je weet wat voor formaat bank er in je kamer past. Bij het kiezen van de afmeting van de bank moet je op de volgende punten letten:

  • Houd bij het meten ook rekening met ramen, als je raam laag zit kun je het beste voor een lagere leuning gaan.
  • Houd er rekening mee dat je minimaal 60 tot 80 centimeter aan loopruimte overhoudt. Tussen de bank en de salontafel mag dit 40 centimeter zijn.
  • Heb je een grote kamer, dan raden we je aan om voor een grote bank te kiezen, daarnaast raden we je dan ook aan om de bank niet tegen de muur te plaatsen als je een ruime kamer hebt. Heb je een kleinere kamer, houd er dan rekening mee dat je ruimte moet houden voor andere meubels. Daarnaast is het dan verstandig om voor een bank op hoge poten te kiezen, dit geeft een ruimtelijk effect.

TIP 2.

Aantal personen

Als je met zijn tweeën bent, kun je gaan voor een 2-zits maar als je languit wilt liggen kun je natuurlijk ook voor een iets groter bankstel gaan, zoals bijvoorbeeld een 3-zits. Heb je een groot gezin of vaak mensen over de vloer, dan kun je ook gaan voor een hoekbank of een ander ruim model loungebank. Een combinatie van meerdere banken kan ook. Als je met vier of vijf mensen in een huis woont, maar niet genoeg ruimte hebt voor een groot bankstel, dan is een bijpassende fauteuil ook een goede optie. Op deze manier je kan extra zitplaatsen creëren.

TIP 3.

Zitcomfort

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat het belangrijk is dat een bank lekker zit, maar hoe vind je nou het perfecte zitcomfort? Als je last hebt van rugproblemen is een actieve bank een betere optie. Een actieve bank heeft iets stevigere kussens en een formele uitstraling, je zit dan rechterop. Als je vaak visite hebt, is een actieve bank ook handiger. Hier kun je ook leuke kussentjes op leggen om het iets vlotter te laten lijken. Is jouw bank nou echt bedoeld om lekker te relaxen? Ga dan voor een bank met zachtere zitkussens en een diepere zit. Deze bank oogt iets minder formeel maar kun je actiever laten lijken door er wat grotere, stevigere kussens op te leggen.

TIP 4.

Kies het juiste materiaal

Het is belangrijk om te kiezen voor een bank met een materiaal dat je aanspreekt. Houd ook rekening met kinderen en huisdieren, dan kan je beter kiezen voor een bekleding als leer of microvezel. Komt de bank voor het raam te staan, dan kan je beter niet kiezen voor een fijngeweven stof of een grof geweven stof. Op onze pagina materialen en onderhoud is alles te vinden over de verschillende materialen die mogelijk zijn op onze banken.

TIP 5.

Kleuren

Wanneer de bank het middelpunt moet worden van je woonkamer kan je kiezen voor een bank in een felle kleur. Houd er wel rekening mee dat de kleuren goed met elkaar overlopen. Wil een rustigere basis creëren, dan kan je beter gaan voor een bank in een rustige basis tint. Door te kiezen voor een bank in een rustigere kleur kan je doormiddel van kleine veranderingen met decoratie een andere sfeer creëren in je kamer. Daarnaast kan je met een bank in een rustige kleur alle kanten op. Je kan je bank dan aankleden met kussens en plaids om een andere look aan je bank te geven.

Rustige basiskleuren kunnen zijn grijs, cognac of taupe. Banken in deze kleuren zijn in vrijwel iedere woonkamer te plaatsen. Wanneer je kiest voor een bank in een donkere kleur kan deze enorm aanwezig zijn in je woonkamer. Daarom is een donkere kleur niet aan te raden in een kleine kamer. Een lichte kleur bank geeft daarentegen dan ook een ruimtelijk effect en is dan ook aan te raden in een kleinere kamer.

Bij het kiezen van de kleur bank is het belangrijk om rekening te houden met de rest van het interieur en dat de bank aansluit bij de rest van de meubels.

TIP 6.

Bijpassende bank bij uw woonstijl

Industriële stijl

Bij de styling is het belangrijk om te kijken naar de rest van uw interieur. Het industriële interieur is nu helemaal in. Een mooi bankstel kan veel zeggen over de look en sfeer van je kamer. Een industriële bank is vaak bekleed met leer of een grof textiel. De banken hebben vaak een metalen pootje. Deze banken hebben een stoere look en staan perfect in jouw stoere industriële interieur. Het zijn meestal wat actievere banken.

Moderne stijl

Een moderne stijl is een stijl die heel erg formeel en strak is. Daarom staat bij dit interieur een actievere bank mooi. De moderne banken zijn meestal bekleed met wat rustigere kleurtjes en een gelat materiaal. De banken hebben meestal een kleiner subtieler pootje.

Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van lichte kleuren en strakke lijnen. Als je voor een Scandinavische look gaat of die al hebt, is een bank met natuurlijke materialen een echte must! De banken hebben een hele clean en frisse uitstraling en een wat hoger houten pootje.

Landelijk wonen

De landelijke stijl brengt de gezellige sfeer in het platteland bij je terug in huis. Ook bij deze stijl wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. In dit interieur staat een leren bank heel mooi, maar een bank in een lichte stof kan ook erg mooi staan. Deze banken hebben meestal geen pootjes of korte houten poten.

Loungebanken:

Groot assortiment banken bij Jeha de Meubelconcurrent

Wij hebben het grootste assortiment met banken van Nederland, naast onze collectie online is het mogelijk om een bank helemaal naar wens te laten maken. Bezoek hiervoor een van onze winkels en laat je onder het genot van een kop koffie adviseren voor de perfecte bank!

Waarom je bank bij Jeha de Meubelconcurrent kopen?

  1. Altijd de laagste prijs
  2. Snelle levertijden
  3. Achteraf betalen mogelijk
  4. Gratis bezorging

Bekijk nu snel als onze banken in onze webshop!

Bekijk onze banken
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 838 reviews.