De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Bijzet- en salontafels zijn te vinden in een heleboel verschillende soorten en maten. Maar welke bijzet- of salontafel past nou het beste in jouw interieur? Wij hebben wat goede en bruikbare tips voor je, zodat je weet waar op te letten bij het aanschaffen van een salontafel. Na het lezen van deze blog weet je waarop je moet letten bij de aankoop van je nieuwe salontafel.

TIP 1.

De afmeting

Voor het aanschaffen van een bijzet- of salontafel is het verstandig om te meten hoe hoog jouw zitbank is. De salontafel is op een comfortabele hoogte als het op dezelfde hoogte is als de zitbank of maximaal 10 centimeter lager. Op deze manier hoef je niet te bukken en is het niet oncomfortabel om iets van de tafel af te halen of erop te leggen.

Daarnaast is het van belang bij het aanschaffen van de salon- of bijzettafel wat voor afmeting de tafel moet hebben en welke afmeting je kwijt kan. Hierbij is het verstandig om te kijken naar loopruimte. 40 centimeter vanaf de bank is perfect, dit is een comfortabele afstand tussen de tafel en bank als je er iets op wilt leggen of af wilt halen en je kunt er goed omheen lopen. De meeste salontafels zijn 120cm of 140cm lang en hebben een breedte van 60cm tot 80cm. De bijzettafels zijn vaak net iets kleiner. De vierkante tafels zijn meestal 60cm x 60cm of 80cm x 80cm.

Het is van belang dat je kiest voor een salontafel die aansluit op het formaat van de zithoek. Wanneer je een te kleine salon- of bijzettafel bij de bank zet, valt deze in het niet. En wanneer je voor een grote salontafel kiest voor een kleine bank is de salontafel te overheersend en komt deze niet goed tot zijn recht in het interieur.

TIP 2.

De functie

In principe is een bijzettafel gelijk aan een salontafel. Een salontafel kan meerdere functies hebben, een salontafel met lades kan erg handig zijn om spulletjes in op te bergen. Je kunt het ook gebruiken als bijzettafeltje naast een bank of fauteuil en er een mooie plant op zetten. De losse tafeltjes zijn makkelijk te verplaatsen en daardoor erg handig voor van alles.

Houd er ook rekening mee waar je de salontafel voor koopt. Koop je een salontafel voor in de woonkamer en vind je het prettig als je daar ook iets op kan zetten dan is handig om te kiezen voor een grotere salon- of bijzettafel.

TIP 3.

Bergruimte

Houd er bij het kopen van een salontafel rekening mee als je dingen wilt opbergen in je salon- of bijzettafel. De salontafel heeft vaak lades en is dus ideaal als je er iets in kwijt wilt. Het oogt echter wel wat minder ruimtelijk dan een bijzet- of salontafel zonder lades. Ook zijn er handige bijzet-/salontafels met een onderplank waar je veel op kwijt kunt.

Salontafels:

TIP 4.

Model

De vorm van een salontafel is een persoonlijke smaak en is per persoon verschillend. Maar pas goed op met de vorm van je salon- of bijzettafel; de vorm heeft veel invloed op de uiteindelijke look van je zithoek. Heb je veel strakke lijnen in je interieur en wil je die doorbreken? Dan is een salon- of bijtzettafel met ronde vormen ideaal. Wil graag strakke lijnen behouden? Dan kan je beter kiezen voor een vierkante of rechthoekige salontafel.

Houd er wel rekening mee wanneer je voor een ronde salontafel gaat dat deze minder stabiel is.

TIP 5.

Materialen

Er zijn veel verschillende soorten materialen beschikbaar als je kijkt naar bijzet- en salontafeltjes. Bij het kiezen van het materiaal voor je salon- of bijzettafel is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat past bij je andere meubels of dat je kiest voor totaal iets anders. Wil je alle voor- en nadelen lezen van de verschillende materialen? Dan raden we je aan om onze pagina materialen en onderhoud te raadplegen.

TIP 6.

De stijl die bij uw interieur past

Het is belangrijk dat de salontafel of bijzettafel die je koopt in je interieur past. We hebben daarom speciaal voor jou kort de meest voorkomende woonstijlen beschreven en welke salon- en bijzettafels er bij welke woonstijl past.

Het industriële interieur

Heb je een industrieel interieur? Dan is een houten vierkante bijzet-/salontafel met metalen pootjes helemaal bijpassend. Een helemaal metalen tafel kan natuurlijk ook. Dit past erg goed bij het interieur door de strakke lijnen en de keuze van het materiaal. Voor de kleuren is een zwart- of zilvermetalen pootje erg passend bij het interieur. Dezelfde kleur als de pootjes van uw bank is ook erg mooi.

Het moderne interieur

Bij het moderne interieur staat zowel ronde tafel als vierkante of rechthoekige tafel. Een marmer tafel is erg mooi in dit interieur en een echte eyecatcher. Ook driehoekige tafeltjes in simpele kleuren passen perfect in dit interieur. Goudkleurige tafels zijn ook helemaal in en ook zeker een item dat heel mooi staat in de moderne stijl.

Het landelijke interieur

In een landelijk interieur kan elke vorm bijzet-/salontafel erg mooi staan, dit hangt wel af van de bank die je hebt. Bij het landelijke interieur is het erg mooi als je jouw tv-kast en eventuele dressoir in dezelfde stijl hebt als de bijzet- en salontafel. Het materiaal dat ze gebruiken voor deze landelijke stijl is hout. Door het hout wordt het een gezellig en warm sfeertje en komt het platteland bij u in huis.

Het Scandinavische interieur

Het Scandinavische interieur is erg licht, strak en stijlvol. Daarom past bij deze stijl een lichtkleurige bijzet-/salontafel mooi in welke vorm dan ook. Maar een zwart tafeltje met een glazen plaat past erg goed in deze stijl. Bij het Scandinavische interieur zie je ook veel dat er meerdere ronde tafeltjes in verschillende stijlen bij elkaar worden gezet. Er wordt ook gebruikt gemaakt van houten pootjes wat ook erg past bij het Scandinavische interieur.

Bijzettafels:

Groot assortiment salontafels en bijzettafels bij Jeha de Meubelconcurrent

Wij hebben het grootste assortiment salontafels en bijzettafels van heel Nederland en hebben daarom altijd een geschikte salon- of bijzettafel dat bij jou past!

Vind je het zelf moeilijk om een keuze te maken aangaande welke salon- of bijzettafel bij jou past? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een van onze winkels. Dan helpen we je graag bij de keuze van de perfecte salon- of bijzettafel voor jou.

Waarom je bank bij Jeha de Meubelconcurrent kopen?

  1. Altijd de laagste prijs
  2. Snelle levertijden
  3. Achteraf betalen mogelijk
  4. Gratis bezorging

Bekijk nu snel als onze salontafels en bijzettafels in onze webshop en bestel direct online!

Bekijk onze salontafels Bekijk onze bijzettafels
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 780 reviews.