De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Bij het kopen van een eetkamertafel moet je aan veel dingen denken. Een eetkamertafel is een tafel waar je veel aan zit en van alles aan doet zoals: eten, werken etc. Kortom een belangrijk onderdeel van je huis! Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste eetkamertafel koopt. Er zijn een hele boel verschillende eetkamertafels te koop. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben voor jou een aantal goede tips wat het kopen van je nieuwe eetkamertafel een stuk makkelijker maakt!

TIP 1.

De vorm van de tafel

De vorm van je tafel hangt af van de ruimte die je hebt en van je persoonlijke smaak. Wij hebben de meest voorkomende vormen van eetkamertafels voor je op een rij gezet!

Rechthoekige eetkamertafel

Een rechthoekige eetkamertafel is de meest voorkomende vorm voor een eetkamertafel. Deze vorm eetkamertafel is praktisch en kost relatief weinig ruimte. Aan iedere kant kun je eetstoelen plaatsen. Daarnaast komt een rechthoekige eerkamertafel perfect uit in een rechthoekige kamer.

Ronde eetkamertafel

Een ronde eetkamertafel is erg sfeervol. Wanneer je een ronde eetkamertafel kiest moet je er rekening mee houden dat deze veel ruimte kost, dit heeft te maken met dat een ronde eetkamertafel niet tegen een muur aan kan worden gezet. Een ronde eetkamertafel heeft ook als voordeel dat er geen scherpe hoeken aan het tafelblad zitten, dus perfect met kinderen! Daarnaast heeft een ronde eetkamertafel ook als voordeel dat je er eenvoudig een stoel bij aan kan schuiven.

Ovale eetkamertafel

Voor een ovale eetkamertafel moet je net als met een ronde eetkamertafel er rekening mee houden dat deze veel ruimte in beslag neemt. Een ovale eetkamertafel is ook sfeervol. Een ovale eetkamertafel komt mooier in een rechthoekige ruimte tot zijn recht, dan een ronde eetkamertafel. Daarnaast heeft een ovale eetkamertafel als voordeel dat er geen scherpe hoeken aan het tafelblad zitten, dus perfect met kinderen! Tot slot geeft een ovale eetkamertafel een speels karakter aan je interieur.

TIP 2.

De afmeting

Welke afmeting eetkamertafel je moet kiezen is vaak erg moeilijk. Daarom hebben we een aantal zaken voor je op een rij gezet waar je op moet letten bij de keuze van de geschikte afmeting van je eetkamertafel.

Beschikbare ruimte

De ruimte waar de eetkamertafel komt te staan is het uitganspunt bij de keuze van de afmeting van de eetkamertafel. Wij komen later terug op de verschillende afmetingen die er mogelijk zijn voor een eetkamertafel. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte vrij laat rond de tafel. Het is aan te raden om minimaal een meter tussen de eetkamertafel en de muur of andere meubels over te laten om er nog wel langs te kunnen lopen.

De hoogte van je eetkamertafel

De meeste eetkamertafels hebben een hoogte van 74 tot 78 centimeter, dit kan in sommige gevallen wel iets afwijken.

Heb je stoelen met armleuning? Het is dan belangrijk dat je de hoogte tussen onderkant tafelblad en vloer meet. Het is een veel voorkomende fout bij de aankoop van een eetkamertafel dat de stoelen niet onder de tafel passen. Wanneer je stoelen zonder armleuning hebt is dit minder belangrijk.

Welke afmetingen zijn er allemaal mogelijk?

Om te kiezen welke afmeting je uiteindelijk nodig hebt, is het van belang om als eerst te kijken hoeveel mensen er om de eetkamertafel heen moeten zitten. Tel hierbij ook de eventuele gasten op. De eethoek wordt steeds vaker gezien als een verlengstuk van de woonkamer. Wij raden je dan ook aan om voor een zo groot mogelijke eetkamertafel te kiezen.

Wil je flexibel blijven met het aantal zitplaatsen en heb je beperkte ruimte in huis? Dan kun je kiezen voor een uitschuifbare eetkamertafel. Dit is ideaal als er mensen komen eten. Bijvoorbeeld met een verjaardag of de feestdagen.

Dit zijn de maten voor de eetkamertafels met daarbij hoeveel personen er aan de tafel passen, deze maten kunnen afwijken per stoel maar dit zijn de richtlijnen per tafelvorm:

Een rechthoekige eetkamertafel:

 • Tafel voor 2 personen: +/- 80cm lang
 • Tafel voor 4 personen: 120 cm tot 160 cm lang
 • Tafel voor 6 personen: 180 cm tot 220 cm lang
 • Tafel voor 8 personen: minimaal 240 cm lang

Een ronde eetkamertafel:

 • Tafel voor 3-4 personen: 110cm diameter
 • Tafel voor 4 personen: 120cm diameter
 • Tafel voor 5 personen: 130cm diameter
 • Tafel voor 6 personen: 140cm diameter
 • Tafel voor 8 personen: 150cm diameter

Een ovalen eetkamertafel:

 • Tafel voor 4 personen: 160 cm lengte
 • Tafel voor 6 personen: 180 cm tot 220 cm lengte
 • Tafel voor 6-8 personen: 220 cm tot 240 cm lengte
 • Tafel voor 8-10 personen 300 cm lengte

LET OP! Houd ook rekening met de ruimte tussen de poten. Meet deze altijd op voor de zekerheid en houd een ruimte van 60-65 cm aan per eetkamerstoel.

Meest verkochte eetkamertafels:

Eettafel Zwolle - Bruin - Melamine bij Jeha de Meubelconcurrent
Eettafel Zwolle - Bruin - Melamine bij Jeha de Meubelconcurrent
Levertijd is 10 tot 12 weken.
Vanaf: 349,-
Eetkamertafel Lund bij Jeha de Meubelconcurrent
Eetkamertafel Lund bij Jeha de Meubelconcurrent
Levertijd is 1 tot 3 weken.
Vanaf: 1.399,-
Eettafel Ziggy - Mango - 140 x 140 cm - Rond bij Jeha de Meubelconcurrent
Eettafel Ziggy - Mango - 140 x 140 cm - Rond bij Jeha de Meubelconcurrent
 • Eettafel Ziggy - Mango - 140 x 140 cm - Rond bij Jeha de Meubelconcurrent
WEB-only
Levertijd is 2 tot 5 werkdagen.
499,-
Eettafel Sherlock - Grijs - 200 x 100 cm bij Jeha de Meubelconcurrent
Eettafel Sherlock - Grijs - 200 x 100 cm bij Jeha de Meubelconcurrent
  Binnen 4 tot 8 werkdagen.
  479,-
  Eetkamertafel Fresno - 240 x 110 cm bij Jeha de Meubelconcurrent
  • Eetkamertafel Fresno - 240 x 110 cm bij Jeha de Meubelconcurrent
  • Eetkamertafel Fresno - 240 x 110 cm bij Jeha de Meubelconcurrent
  • Eetkamertafel Fresno - 240 x 110 cm bij Jeha de Meubelconcurrent
  • Eetkamertafel Fresno - 240 x 110 cm bij Jeha de Meubelconcurrent
  Levertijd is 1 tot 3 weken.
  1.499,-

  TIP 3.

  De poten

  De poten van de eetkamertafel zijn vaak niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel belangrijk om daar goed over na te denken. Want wanneer je voor een eetkamertafel kiest met een X-, U- of A-poot kan je moeilijk aan de kopse kant van de tafel zitten.

  TIP 4.

  Het materiaal van je eetkamertafel

  Er zijn veel verschillende soorten materialen beschikbaar voor je eetkamertafel. Het materiaal van de eetkamertafel zegt veel over de stijl van de eetkamertafel en in welk interieur deze mooi past. Bij het kiezen van het materiaal voor je eetkamertafel is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat past bij je andere meubels of dat je kiest voor totaal iets anders. Wil je alle voor- en nadelen lezen van de verschillende materialen dan raden we je aan om onze pagina materialen en onderhoud te raadplegen.

  Nieuwste eetkamertafels:

  TIP 5.

  Bijpassende eetkamerstoelen

  Het is verstandiger om eerst een eetkamertafel uit te kiezen en dan vervolgens de eetkamerstoelen. Wanneer je de ideale breedte hebt voor je eetkamertafel kan je uitrekenen of de gewenste eetkamerstoelen onder je eetkamertafel passen. Ga nooit je eetkamertafel aanpassen aan je eetkamerstoelen, hier krijg je uiteindelijk spijt van. Ook voor eetkamerstoelen ben je bij Jeha de Meubelconcurrent aan het juiste adres! Wij hebben altijd een geschikte eetkamerstoel dat past bij de eetkamertafel die je mooi vindt.

  Groot assortiment eetkamertafels bij Jeha de Meubelconcurrent

  Wij hebben het grootste assortiment eetkamertafels van heel Nederland en hebben daarom altijd een geschikte eetkamertafel die bij jou past!

  Vind je het zelf moeilijk om een keuze te maken welke eetkamertafel bij jou past, neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een van onze winkels. Dan helpen we je graag bij de keuze van de perfecte eettafel.

  Waarom je lampen bij Jeha de Meubelconcurrent kopen?

  1. Altijd de laagste prijs
  2. Snelle levertijden
  3. Grootste assortiment van heel Nederland!
  4. Achteraf betalen mogelijk
  5. Gratis bezorging
  6. Niet naar wens? Retourneren is geen probleem!

  Bekijk nu snel als onze eetkamertafels in onze webshop en bestel direct online!

  Bekijk onze eetkamertafels
  De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 780 reviews.