De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Het hebben van goede verlichting in je interieur is van essentieel belang. De juiste verlichting brengt sfeer en dit verhoogt het woongenot. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt bij het kopen van verlichting waar de lamp voor wilt gebruiken en of de lamp die je wilt kopen ook deze functie kan vervullen. We hebben een aantal zeer belangrijke punten op een rij gezet waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe verlichting.

TIP 1.

Soort lamp

Als eerste is het van belang dat je weet wat je wil bereiken met de lampen. Wil je de hele kamer gaan verlichten, wil je sfeer creëren of wil je de nadruk op iets leggen? Als je dit weet kan je kiezen voor een type lamp. We hebben de verschillende type lampen hieronder voor je beschreven:

Hanglampen

Een hanglamp kan verschillende doelen hebben. Boven de eettafel kan hij bedoeld zijn om sfeer te creëren, terwijl hij in de keuken meer bedoeld is om het aanrecht goed te verlichten. Een hanglamp zorgt voor gecontroleerd licht. De lampenkap bepaalt welke kant het licht op schijnt. Het beste is om de hanglamp ongeveer 60 centimeter boven de eettafel te hangen. Als je meerdere lampen boven je tafel hangt is het mooi als deze lampen minimaal 5 cm uit elkaar te hangen. Ook raden wij aan om je lampen in het center van de tafel te hangen zodat het licht mooi verdeeld is. Tegenwoordig is het helemaal in om verschillende soorten lampen op verschillende hoogtes te hangen, dit geeft een speels effect.

Vloerlampen

Een vloerlamp kan u eigenlijk overal wel neerzetten. In een leeg hoekje in uw huis, naast de zitbank, in de keuken, in de slaapkamer en bij uw fauteuil. Met een vloerlamp creëer je makkelijk meer sfeer in je kamer. Houd bij het kopen van een vloerlamp goed rekening met de functie. Zoek je een leeslamp? Dan is het belangrijk dat je een lamp koopt die ook kan bijschijnen op je leeshoek. Houd ook rekening met het formaat van de vloerlamp. Heb je een grote kamer, dan kan je er beter wel voor kiezen dat je een grotere vloerlamp neemt, anders valt deze lamp in het niet. En wanneer je een te grote lamp in een te kleine ruimte koopt bestaat er een risico dat de lamp te overheersend wordt voor de ruimte.

Tafellampen

Voor een tafellamp geldt eigenlijk vrijwel hetzelfde als voor de vloerlamp. Het kan overal en het maakt alles een heel stuk sfeervoller. De tafellampen zijn wel makkelijker te verplaatsen en handig voor als je meer licht nodig hebt, bijvoorbeeld aan het bureau. Bij het kopen van een tafellamp is het belangrijk om goed rekening te houden dat de lamp te gebruiken is voor de functie waar je deze voor wil gaan kopen.

Wandlampen

Een wandlamp zorgt voor zacht licht en het verlicht de donkere hoeken in de kamer. Wandlampen worden door het zacht licht ook vaak gekocht voor extra sfeer in de kamer. Het nadeel van een wandlamp is dat je er niet flexibel mee bent. Als de lamp eenmaal hangt zit vast aan de plaats van de lamp.

Spots

Wanneer je bepaalde punten extra wil belichten kan je gebruik maken van spots. Met deze lampen kan je eenvoudig een schilderij meer benadrukken of een aanrecht kan je extra belichten doormiddel van spots. Spots geven daarnaast een sfeervol effect aan je kamer.

TIP 2.

Maak een lichtplan

Er zijn talloze lampen hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen. Het aanbod in lampen is ontzettend groot. Dit maakt de keuze alsmaar moeilijker. Je kan de keuze makkelijker maken door eerst een duidelijk lichtplan op te stellen voor jezelf. Ontdek de onmisbare lichtpunten en bedenk welke soort verlichting je kan gebruiken om deze donkere hoeken op te vullen doormiddel van verlichting.

Begin met het maken van een plattegrond van de kamer en teken de meubels en de stopcontacten uit. Daarna is het eenvoudig om te bedenken waar welke lampen welke functie moeten hebben en is het eenvoudig om te bedenken welk soort verlichting je kan ophangen op welke plek. Door goed in beeld te hebben welke lampen je nodig hebt, voorkom je dat je een miskoop doet.

TIP 3.

De stijl

Bij het kopen van lampen is het belangrijk dat ze in de stijl van de rest van je kamer zijn. Je kan dit eenvoudig doen door te kijken welke stijl je kamer heeft. Door lampen te kopen die aansluiten op de stijl van je kamer komen de lampen goed tot hun recht in de ruimte. Twijfel je over welke stijl je hebt in je kamer? Dan raden we je aan om onze pagina met woonstijlen te bezoeken!

Groot assortiment lampen bij Jeha de Meubelconcurrent

Wij hebben het grootste assortiment lampen van heel Nederland en hebben daarom altijd de perfecte verlichting die bij jou in huis past!

Vind je het zelf moeilijk om een keuze te maken aangaande welke lampen bij jou passen? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een van onze winkels. Dan helpen we je graag bij de keuze voor de perfecte verlichting van jouw woning!

Waarom je lampen bij Jeha de Meubelconcurrent kopen?

  1. Altijd de laagste prijs
  2. Snelle levertijden
  3. Grootste assortiment van heel Nederland!
  4. Achteraf betalen mogelijk
  5. Gratis bezorging
  6. Niet naar wens? Retourneren is geen probleem!

Bekijk nu snel onze lampen in onze webshop en bestel direct online!

Bekijk onze lampen
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 865 reviews.