De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Ben je net verhuisd naar een groter huis en op zoek naar nieuwe meubels? Of zijn je oude meubels gewoon toe aan vervanging? Hoe dan ook, het uitzoeken van nieuwe meubels leuk en spannend. Daarnaast is het aanbod enorm groot, wat de keuze er niet gemakkelijker op maakt… Maar het uitzoeken van nieuwe meubels kan ook erg lastig en tijdrovend zijn. Het is daarom van belang om goed voorbereid aan de slag te gaan. Misschien ben je al op onderzoek uitgegaan en heb je vrij duidelijk plaatje in je hoofd van hoe je woonkamer eruit moet komen te zien. Voordat je alles wat aan dit plaatje voldoet gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden. In deze blog zorgen geven we je tips waarmee jij straks met zekerheid op pad kunt gaan voor nieuwe meubels.

TIP 1. Kies voor meubels van goede kwaliteit

Niet iedereen heeft zin om ieder jaar weer nieuwe meubels te moeten gaan kopen. Daarom raden we aan om te kiezen voor meubels van goede kwaliteit. Tenzij je het natuurlijk heel erg leuk vindt om ieder jaar nieuwe meubels te kopen.

In de aanschaf misschien wat prijzig maar je krijgt er jarenlang plezier voor terug. Voordat je een wat duurder meubel gaat aanschaffen, raden we je aan om de binnenkant van het meubel goed te inspecteren om zeker te zijn van een goede kwaliteit. Zo krijg je een beter idee welke kwaliteit je kunt verwachten.

Kies ook voor meubels die tijdloos zijn. Zo voorkom je dat je er snel op uit bent gekeken. Hou je toch van een verandering op zijn tijd? Dan kun je er altijd kiezen voor materialen die makkelijk te bewerken zijn. Zo kun je je nieuwe tafel altijd opnieuw schuren en verven maar bijvoorbeeld ook je bankstel opnieuw bekleden.

TIP 2. Koop meubels die functioneel zijn

Hoe ga je de meubels gebruiken? Houd er rekening mee dat je niet alleen meubels kiest die mooi zijn, kies ook voor functionaliteit. Door eerst de functie van een meubel te bepalen, weet je meteen waar deze aan moet voldoen.

Heb je vaak mensen over de vloer? Dan vind je het vast belangrijk dat je over veel zitplaatsen beschikt. En heb je door een gebrek aan ruimte niet de mogelijkheid een werkplek te creëren? Kies dan voor een eettafel die je ook kunt gebruiken om aan te werken. Daarnaast is het belangrijk dat je voor meubels kiest die eenvoudig schoon zijn te maken. Zo kun je vlekken snel en gemakkelijk verwijderen. Ben je iemand die vaak verhuisd? Dan is het aan te raden om voor meubels te kiezen die gemakkelijk te demonteren zijn. Zo weet je zeker dat de meubels bij een volgende verhuizing eenvoudig door een deur of trapgat passen.

Heb je een kleine woning? Dan zijn meubels met extra opbergruimte een handige oplossing, dit komt altijd van pas! Tot slot kun je kiezen voor meubels met meubelwieltjes. Met behulp van de wieltjes kun je zonder problemen je meubels verplaatsen. Handig voor als je bijvoorbeeld wilt stofzuigen onder je meubels. Belangrijk is om hierbij rekening te houden met de ondergrond waarop de meubels rusten. Staat het meubelstuk op een harde ondergrond? Kies dan voor zachte wieltjes. Zo voorkom je schade aan je ondergrond. Bijvoorbeeld deze mooie salontafel op wieltjes.

Staat je meubel op een zachte ondergrond (bijvoorbeeld tapijt of een vloerkleed)? Kies dan voor harde meubelwieltjes. Zo kun je het meubelstuk ondanks de zachte ondergrond toch gewoon verplaatsen.

TIP 3. Past het in je huis?

Deze vraag kun je op twee manieren stellen. Ten eerste: passen je nieuwe meubels qua afmeting bij je woonkamer? Die nieuwe bank moet straks natuurlijk wel in je woonkamer passen. Of misschien moet je juist een slag groter nemen om het geheel mooier te laten lijken. Belangrijk dus om van tevoren je woonkamer goed op te meten. Bedenk bij het uitzoeken van meubels ook goed na waar je ze precies wilt gaan plaatsen. Houd ook rekening met de minimale- en maximale afmetingen van de meubels die je wilt kopen.

De tweede manier: passen de meubels ook bij het interieur van je huis? Wanneer je een landelijk interieur hebt, is een strakke witte bank zonder een armleuning een absolute no-go als toevoeging op je interieur. Zoek dus naar meubelstukken die passen bij je de rest van je interieur.

TIP 4. Budget om nieuwe meubels te kopen

Tot slot zal je logischerwijs wat geld moeten investeren om nieuwe meubels te kopen. Hoeveel dit is, kun je helemaal zelf bepalen. Meubels zijn verkrijgbaar in alle prijscategorieën. Stel van tevoren een duidelijk budget vast en bepaal hoeveel je per item maximaal wilt uitgeven. Houd hierbij uiteraard rekening met je spaarreserves. Bij Jeha de Meubelconcurrent kopen we meubels in grote hoeveelheden in waardoor deze aan jou kunnen aanbieden tegen een scherpe prijs.

Nieuwe meubels kopen bij Jeha

Wij hebben een wisselend assortiment aan meubelen die met zorg wordt samengesteld. Zo ben je bij Jeha de Meubelconcurrent verzekerd van de laatste trends op het gebied van wonen.

Benieuwd geworden? Kom gerust eens langs in één van onze winkels. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je in alle rust ons aanbod bekijken.

Tot snel bij Jeha de Meubelconcurrent.

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 780 reviews.