De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Volgens je kinderen was het een supergoed idee; namelijk een huisdier nemen. Als de goedgezinde ouder die je bent, heb je je dan ook laten overhalen. Zo heb je niet één factor die jouw huis rommelig maakt, maar twee factoren. Het dier haart, is soms een beetje vies en maakt spullen graag kapot. Om te voorkomen dat jouw meubels hieronder lijden, hebben wij een paar tips voor jou.

Welke stof ?

Kijk als allereerste naar de stof van jouw meubels. Een leren meubel kan je makkelijker schoonmaken dan een meubel van stof. Vaak kan je met een simpel doekje een vlekje nog verwijderen, terwijl dit bij een stoffen meubel niet zal werken. Ook kan je een geweven stof beter vermijden, hier trekken huisdieren gemakkelijk lusjes in en haren blijven ook hardnekkiger zitten. Daarentegen kan je huisdier bij leder niet met zijn nagels in de stof. Ook zijn velvet of ribstoffen een goede optie, hier worden lusjes doorgeknipt en zo ontstaat er een zachte stof van korte haartjes. Dit is dus ook geschikt tegen de nagels van je huisdier, maar het is daarentegen wel minder makkelijk om schoon te houden dan leer.

Daarom kies je voor leer of polyester

Als je dus een keuze moet maken over de stof van je meubels, raden wij jou aan om leer te kiezen. Het gaat minder snel kapot, het is makkelijk te onderhouden en de geur van je huisdier trekt er ook niet zo snel in. Al met al, een handige stof. Hierbij moet je niet vergeten dat kunstleder vaak een heel goed alternatief is voor echt leer. Het is betaalbaar en de kwaliteit hiervan is de laatste jaren erg omhooggegaan. Heb je liever geen leer? Dan is polyester ook nog een goede optie. Polyester is namelijk ook goed bestand tegen de scherpe nagels van jouw huisdier en vlekken zijn makkelijk afneembaar met een doekje.

De kleur van je meubel

Nadat je de stof van je meubel hebt uitgekozen is het ook belangrijk om te kijken naar de kleur van het meubel. Een kleur die lijkt op de kleur van de haren van je huisdier zorgt er namelijk voor dat de haren minder zichtbaar zijn. Dit verhelpt natuurlijk niet alles; je meubels worden er namelijk niet frisser van. Toch is het beter dan zicht hebben op een meubel vol haar. Ook is het slim om meubels te vermijden met diepe groeven. Deze groeven zijn minder makkelijk schoon te houden, zo blijven haren en ander viezigheid sneller zitten. Dit is natuurlijk niet fris. Wij raden jou dan ook aan om modulaire meubels aan te schaffen, zo kan je optimaal je meubels schoonhouden.

Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
-33%
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
Nieuw
-33%
Nieuw
Prijs op aanvraag
-39%

Voorkomen is beter dan genezen

Verder hebben wij nog een paar handige tips voor jou als je niet persé een groot nieuw meubel wilt aanschaffen. Je kan er namelijk ook gewoon voor zorgen dat jouw meubels niet smerig kunnen worden.

Kijk na of de stof geïmpregneerd is. Geïmpregneerde stoffen krijgen een laagje vuilafstotende vloeistof. Dit geeft je iets meer tijd om een vlek schoon te maken.

TIP 2.

Bedek je meubels met een dekentje. Zo trekt de geur van je huisdier niet in je meubilair.

TIP 3.

Vermijd houten meubels. Sommige honden kauwen hier graag op en voor katten is dit al helemaal de beste krabplek die zij kunnen verzinnen.

TIP 4.

Zorg ervoor dat je huisdier zelf zo min mogelijk je meubilair kan vernielen of vies maken: knip de nagels, borstel je huisdier en hou het dier zo schoon mogelijk.

TIP 5.

Geef je huisdier een eigen plek en zorg ervoor dat het dier weet dat hij niet op de meubels mag komen.

Kom gerust eens langs bij één van onze winkels en neem een kijkje in ons assortiment.

Hopelijk tot snel bij Jeha de Meubelenconcurrent.

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 837 reviews.