De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Ben je op zoek naar een handige opbergplek in huis, waarmee je ook nog eens wat karakter geeft aan de kamer? Een wandplank van mangohout is een mooie aanvulling op iedere interieurstijl. Een handige manier om boeken en multimedia een vast plekje te geven, of om wat decoratieve elementen mee aan te brengen. Met de warme tinten van het hout geef je iedere ruimte meer kleur en dankzij de onverwoestbare kwaliteiten van mangohout gaat jouw wandplank nog heel wat jaartjes mee! In deze blog leggen wij je uit waarom jouw volgende wandplank er eentje van mangohout zou moeten zijn.

Bekijk alle wandplanken van mangohout Meer over mangohout
Mangohout Meubelen, Onderhoud en Tips

Eigenschappen van mangohout

Mangohout is een unieke houtsoort, die steeds meer bekendheid verwerft als toepassing in meubels. Hoewel we nog geen eeuwen met mangohout werken in de meubelbouw, heeft het in korte tijd veel populariteit vergaard. Waarom zijn mensen toch zo dol op mangohout?

Wandplank industrieel? Kies mangohout

Veel van onze wandplanken die industrieel ogen, bevatten mangohout. De robuuste kwaliteiten die dit hout zo kenmerken, gaan nu eenmaal erg goed samen met de ruwe, industriële woonstijl die op dit moment zo populair is. Ga jij voor een industriële woonstijl? Dan is dit het type plank voor jou! Combineer het hout met mooie zwarte stalen details en de warme kleuren van het mangohout komen nog beter uit de verf.

Wandplank industrieel mangohout

Verschillende toepassingen van een mangohouten wandplank

Een wandplank van mangohout is decoratief genoeg om op te hangen als een element om je interieur wat extra schwung mee te geven. Maar hij is ook sterk genoeg om flink wat gewicht te kunnen dragen! Natuurlijk let je bij het plaatsen van flink wat gewicht op je plank ook goed op de muurbevestiging: niet alleen de plank, maar ook de bevestiging moet het gewicht kunnen dragen.

Wandplank Stand  - Mangohout -  cm bij Jeha de Meubelconcurrent 

De perfecte showcase voor speciale spulletjes

Gebruik je jouw wandplank voor puur decoratieve doeleinden? Moeten jouw items perfect uit de verf komen? Denk er dan eens over om met de ophanging van je plank nog wat meer stijl toe te voegen. Omlijst je pronkstukken met mooie stalen lijnen en zet ze daarmee nog meer in de spotlights!

Kies de juiste afmeting voor jouw wandplank

Wandplanken van mangohout zijn in allerlei afmetingen te krijgen. Maar hoe bepaal je welke afmeting er nu precies mooi aan jouw muur past? En kies je een enkele plank, of werk je de hoogte in met een meerlaagse plank? Het ligt allemaal aan de ruimte die jij te besteden hebt, en hoeveel spullen je op de plank kwijt wilt. Maak hier dus een goede inventarisatie van, en kies een afmeting die ruimschoots past op jouw muur. Meten is weten!

Je wandplank van mangohout goed bevestigen

Om de sterke kwaliteiten van het mangohout goed tot zijn recht te laten komen, is een goede bevestiging aan de muur enorm belangrijk. Je wil natuurlijk niet dat je robuuste plank met spullen en al weer van de muur komt vallen! Laat je daarom goed adviseren welke schroeven en pluggen het beste geschikt zijn om jouw plank mee aan de muur te bevestigen. In de bouwmarkt helpen ze je graag! Ook hierom is het extra belangrijk om van tevoren te bedenken welke spullen je op je plank wil plaatsen.

Je plank jarenlang mooi houden

Een wandplank van mangohout hoef je eigenlijk nauwelijks te onderhouden. De ruige afwerking wordt over de jaren alleen maar mooier; de verschillende kleuren en nerven in het hout alleen maar sprekender. Wil je je plank in de loop van de tijd toch wat meer leven geven, dan kun je hem behandelen met een matte polish of een natuurlijke bijenwas. Bij Jeha.nl hebben we een aantal suggesties om je wandplank van mangohout in optima forma te houden.

Bekijk ons complete assortiment wandplanken

Bij Jeha.nl ben je aan het juiste adres voor een grote collectie wandplanken, of die nu van mangohout moeten zijn of van een ander materiaal. Doe inspiratie op in ons online assortiment of bestel jouw favoriete wandplank direct in de webshop! Je hebt een ruime keuze tot je beschikking en vindt er altijd iets dat helemaal in jouw stijl past. En bestel je voor meer dan 50 euro? Dan bezorgen wij je bestelling helemaal gratis bij je thuis!

Bekijk alle wandplanken
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 838 reviews.