De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Wat is de juiste hoogte van een bartafel?

Een bartafel is een handig meubelstuk dat je vaak ziet in huiskamers, keukens en zelfs in professionele bars. Het is een tafel die vaak iets hoger is dan een normale eettafel en die gebruikt wordt om aan te staan of te zitten, terwijl je een drankje nuttigt of een hapje eet. Maar wat is de gebruikelijke hoogte van een bartafel?

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat wordt de functie van de bartafel?
  • Waar wil je de bartafel plaatsen?
  • Welke barkrukken wil ik er bij?

Functie van de bartafel

De hoogte van een bartafel is afhankelijk van de gewenste gebruiksdoelen en de beschikbare ruimte. In professionele bars is de hoogte van een bartafel meestal ongeveer 110 cm tot 120 cm, wat ideaal is voor het serveren van drankjes aan staande klanten. In huiskamers en keukens ligt de hoogte van een bartafel vaak iets lager, rond de 90 cm tot 100 cm. Dit is comfortabeler voor het eten en drinken.

Bij het kiezen van een bartafel voor in jouw woonkamer of keuken, is het dus belangrijk dat je er goed aan kunt zitten. Je moet gemakkelijk bij het tafelblad kunnen komen. Voor een comfortabele zithouding is het belangrijk dat je armen in een hoek van ongeveer 90 graden op de tafel kunnen liggen. Houdt dus rekening met jouw lengte en die van jouw gasten.

De beschikbare ruimte

Er zijn echter geen harde regels voor de hoogte van een bartafel, dus het is belangrijk om te kijken wat het beste werkt voor jou en de ruimte waar je de tafel wilt plaatsen. Als je bijvoorbeeld een bartafel wilt gebruiken in een kleine keuken, dan zou een lagere hoogte misschien beter werken omdat het meer ruimte laat voor beweging. Aan de andere kant, als je een bartafel in een grote woonkamer wilt gebruiken, dan zou een hogere hoogte misschien beter werken omdat het meer op een traditionele bar lijkt.

In het algemeen geldt: hoe hoger de bartafel, hoe meer het op een professionele bar lijkt en hoe lager de bartafel, hoe meer het op een gewone eettafel lijkt. Kies dus de hoogte die het beste aansluit bij jouw gebruiksdoelen en de beschikbare ruimte. Een bartafel is een geweldig meubelstuk om te hebben, omdat het functioneel is en tegelijkertijd een stijlvolle toevoeging kan zijn aan elk huis.

De juiste barkrukken

Een bartafel maak je compleet met de juiste barkrukken. De hoogte van een barkruk meet je als volgt:

  • Meet de hoogte van de grond tot de bovenkant van het blad
  • Haal van deze hoogte ongeveer 30 centimeter af

Bartafels bij Jeha

Nu je de juiste hoogte weet van jouw bartafel wordt het tijd om te gaan shoppen! Kies je voor een houtenblad of ga je voor een statafel met een betonlook? Bij Jeha helpen we je graag op weg.

Hopelijk tot snel!

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 863 reviews.