Fineer

Fineer kom je heel vaak tegen in meubels. Zelfs meubels die verkocht worden als massief, zijn vaak voor een groot deel gefineerd. Op die manier kan men voordelig een meubelstuk maken. Een ander voordeel is dat gefineerd hout niet scheef of krom kan gaan trekken zolang het plaatmateriaal stabiel blijft.

Gefineerd hout is niet meer dan een dun laagje hout. Het dunne laagje massief hout wordt op plaatmateriaal aangebracht met de intentie het te laten lijken op volledig massief hout. Je kunt het nog wel eens herkennen door goed naar de kopse kant van het hout te kijken. Je ziet dan dat de tekening van het hout niet doorloopt. Maar de technieken worden steeds mooier en beter zodat je het verschil tussen massief en gefineerd hout, steeds moeilijker kan zien.

 • Het is relatief goedkoop
 • Het is vaak een stuk lichter dan echt hout
 • Fineer is verkrijgbaar in alle soorten en maten
 • Bij dure en/of zeldzame houtsoorten kan een meubel veel goedkoper geproduceerd worden door een fineer laag op een goedkopere ondergrond
 • Het is geen massief hout
 • Fineer is gevoeliger voor vocht dan massief hout
 • Beperkte herstelmogelijkheden
 • Fineer kan gevoelig zijn voor krassen en beschadigingen

Hoe onderhoud ik fineer?

Het onderhouden van fineer vereist een zachte aanpak om de delicate oppervlakken te beschermen. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van fineer:

 1. Regelmatig reinigen: Stof het fineer regelmatig af met een zachte, droge doek om vuil en stof te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, schurende materialen of overmatig water, omdat dit het fineer kan beschadigen.
 2. Voorzichtig reinigen: Als het fineer vlekken heeft, gebruik dan een mild reinigingsmiddel vermengd met water om voorzichtig de vlek weg te vegen met een zachte doek. Veeg vervolgens het oppervlak droog met een schone, droge doek.
 3. Bescherm tegen vocht: Vermijd langdurige blootstelling aan vocht, zoals waterdruppels of vochtige voorwerpen, omdat dit het fineer kan beschadigen. Gebruik onderzetters of placemats om waterkringen te voorkomen en veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk af.
 4. Vermijd direct zonlicht: Plaats fineermeubels niet in direct zonlicht, omdat UV-stralen kunnen leiden tot verkleuring en degradatie van het fineer. Gebruik gordijnen of jaloezieën om de blootstelling aan zonlicht te verminderen.
 5. Gebruik bescherming: Overweeg om beschermende coatings zoals was of polijstmiddel op het fineer aan te brengen om het oppervlak te verzegelen en te beschermen tegen krassen en slijtage. Test echter altijd eerst op een klein, onopvallend gebied om ervoor te zorgen dat het product geschikt is voor het fineer.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat het fineer van je meubels er mooi uit blijft zien en lang meegaat.

Verschillende fineer meubels

Met fineer meubels creëer je gemakkelijk een rustig geheel. Deze duurzame houtsoort wordt gebruikt voor veel verschillende meubels en verschillende stijlen. Heb je een industrieel interieurScandinavisch, of juist heel landelijk? Fineer meubels passen hier altijd prachtig bij. Bestel ze nu eenvoudig online en laat ze door ons bij je thuis afleveren.

Fineer meubels bij Jeha de Meubelconcurrent

In ons online aanbod vind je verschillende meubels van eikenhout. Zo kun je ervoor kiezen om met deze karakteristieke houtsoort eenheid in je interieur te creëren. Bekijk hieronder de categorieën met meubels van eikenhout:

Fineer eettafels

Nieuw
Vanaf: 799,-
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
-10%
Nieuw
Vanaf: 999,-899,-
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
-12%
Nieuw
Vanaf: 1.299,-1.149,-
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Winkelen bij Jeha in Zwolle en Slagharen

Wil je de meubels in het echt bekijken? Of houd je gewoon meer van fysiek winkelen? Kom dan naar onze winkel in Zwolle of Slagharen. Hier kun je een groot deel van ons online aanbod bekijken en je laten adviseren. Wil je zeker weten dat je het meubel waar je geïnteresseerd in bent kunt bekijken? Neem dan van te voren even contact op.