Wat is Mangohout?

Mangohout is hout afkomstig van mangobomen die voornamelijk groeien in Zuidoost-Azië en Australië. Het populaire mangohout is zeer sterk en duurzaam en wordt daardoor veel voor meubels gebruikt. De robuuste en sierlijke uitstraling van het hout maakt ieder meubelstuk uniek. Dit maakt het hout dan ook zo populair onder de mensen. Door de warme basiskleur en de oneffenheden komt de houtsoort in iedere woonkamer volledig tot zijn recht. Door het duurzame karakter en de uitstraling van het hout zijn wij ook prachtige mangohouten meubelen in ons assortiment gaan opnemen. Deze kunnen hieronder bekeken worden. Verder op de pagina lees je alle informatie die je wilt weten over meubels gemaakt van mangohout.

Voor- en nadelen van mangohout

  • Het hout is duurzaam
  • Elk meubelstuk is uniek
  • Weinig onderhoud nodig
  • Kwalitatief sterk hout
  • Kan oneffenheden bevatten
  • Kleur is altijd egaal

Tv-meubel mangohout

Strak, industrieel en stoer, zijn de kenmerkende eigenschappen van de mangohouten tv-meubelen van Jeha. Het oneffen mangohout in combinatie met de zwarte stalen frames maakt ieder tv-meubel uniek. Wij hebben een uitgebreid assortiment met robuuste tv-meubels van mangohout. Ben je op zoek naar een bijpassende salontafel? Ook deze hebben wij ruimschoots voorradig. Bekijk bijvoorbeeld eens onze Salontafel ApolloSalontafel Mango of het unieke Driedelige Salontafel Set Tomai – Mango Hout. De duurzame en sterke eigenschap van het mangohout maakt dat je lang kunt genieten van deze prachtige meubelstukken.

Tv-meubel mangohout

Salontafel mangohout

Mooie industriële salontafels koop je bij Jeha. Door de veelzijdigheid zijn de tafels perfect in te passen in iedere interieurstijl. Zo staan ze ook zeer goed bij onze mangohouten tv-meubelen. Ben je op zoek naar een salontafel van mangohout? Profiteer dan direct van onze aanbiedingen oplopend tot wel 57%. Ze worden nog gratig bij je thuisbezorgd ook!

Salontafels mangohout

Hoe onderhoud ik mangohout?

Mangohout heeft eigenlijk weinig tot geen onderhoud nodig. Wil je het hout levendig houden, dan raden wij het aan om hiervoor bijenwas te gebruiken. Dit is een geheel natuurlijk product op niet-chemische basis. Door het meubelstuk licht in te wrijven (slechts een paar keer per jaar) blijft het hout mooi en de nerf levendig. Let hierbij wel op dat door het gebruik van bijenwijs het mangohout donkerder kan worden.

Er zijn verschillende soorten bijenwas waarvoor je kunt kiezen, waaronder transparante, lichte en donkere was. Van de transparante bijenwas wordt het hout niet donker. Voor alle bijenwassen geldt dat het hout gaat ‘leven’; je ziet de nerven beter, het hout wordt minder dof en krijgt daarnaast een mooie glans.

Is mangohout duurzaam?

Ja, mangohout is erg duurzaam. Dit maakt de houtsoort dan ook zo populair onder de meubelfabrieken en de consumenten. Zoals de naam al doet vermoeden is het hout afkomstig van de mangoboom. Deze groenblijvende boom kan een hoogte van 40m bereiken met een stam oplopend tot 5m omtrek. De duurzaamheid zit in het feit dat het hout een bijproduct is dat pas verwerkt wordt zodra een boom geen vruchten meer draagt. Zodra dit het geval is wordt er weer een nieuwe boom voor in de plaats gepland. Het hout kenmerkt zich door zijn fijne nerf met een prachtig warme vlam tekeningen in diverse kleurschakelingen.

Mangohout vs Acaciahout

Het populaire mangohout kan qua uiterlijk niet of nauwelijks met andere houtsoorten vergeleken worden. De houtprint is uniek in zijn soort. De basis van het mangohout is altijd gelijk. Het zijn de kleurschakelingen die het verschil maken tussen het ene tafelblad en het ander. Daarnaast kan het hout voorzien zijn van een gele uitslag. Dit heeft te maken met hoe het hout behandeld is en waar het hout vandaan komt.

Acaciahout is ook een zeer populaire houtsoort dat veel voor meubels gebruikt wordt. Het is een warme en duurzame loofhoutsoort met kenmerkende kleurschakelingen en vlamtekeningen. De warme uitstraling onderscheidt het acaciahout van andere houtsoorten. Hoewel je in eerste instantie zou kunnen denken dat deze houtsoort dezelfde uiterlijke kenmerken heeft als mangohout, verschillen zij wel degelijk veel van elkaar. Beide houtsoorten hebben elk hun unieke karakteristieken. Acacia is dicht en hard. Dit zorgt ervoor dat het hout niet erg buigzaam is en daardoor moeilijk te bewerken. De dichtheid zorgt ervoor dat het hout zwaar en massief aanvoelt, wat de meubels van acaciahout echte eyecatchers maakt.

Jeha winkels in Zwolle en Slagharen

Naast onze webshop hebben wij ook twee prachtige winkels gevestigd in Zwolle en Slagharen. Hier kun je onze unieke mangohouten meubelen rustig zelf bekijken. Indien je nog vragen hebt over een van onze producten dan zijn er altijd deskundigen in de buurt die je direct kunnen helpen. Dit maakt het vinden van je zo gewenste meubelstuk wellicht nog wat eenvoudiger. Kom dus gerust langs bij een van onze vestigingen. Uiteraard kun je ook direct contact met ons opnemen via de telefoon.