Nu tijdelijk alle producten BTW-vrij! ‐ Gebruik code Telegraaf in het winkelmandje.

Modern wonen: Lichte kleuren en strakke lijnen

Een modern interieur kenmerkt zich door eenvoud met strakke lijnen en rechte vormen. Ook zie je vaak dat er gebruik word gemaakt van de basiskleuren bruin, zwart, grijs en wit gecombineerd met een opvallende kleur in de decoratie en woonaccessoires.

Bij een moderne woonstijl staat licht centraal, dus kies voor wit of lichtgrijs als basiskleur om zoveel licht te weerkaatsen. In de keuken en de badkamer kun je dit dan weer mooi doortrekken naar witte hoogglans kastjes, omdat dit nog meer licht reflecteert.

6 tips voor een modern interieur

Hieronder 6 tips voor het inrichten van een woning volgens de moderne woonstijl.

Gebruik basiskleuren

Een modern interieur begint met het uitkiezen van de kleuren die je gaat gebruiken. Deze basiskleuren spelen een grote rol in de uiteindelijke look van je woning. Bij moderne interieurs wordt er vaak gekozen voor basiskleuren de wit, zwart, grijs en bruin. Deze basiskleuren kun je in balans brengen met opvallende accessoires of bijvoorbeeld een gekleurde fauteuil in de ruimte.

Meegaan met de tijd

Voor moderne interieurs geldt dat ze trendgevoelig zijn. Wanneer je een modern interieur wilt, is het dan ook essentieel om mee te gaan met de tijd. Voorbeeld: op dit moment zijn rustieke details een trend onder moderne inrichtingen. Deze trend kun je op een leuke manier toepassen door te kiezen voor een muur van bakstenen.

Verschillende dessins

Om een strakke en moderne inrichting toch persoonlijk en gezellig te maken, wordt er vaak gebruik gemaakt van hippe accessoires. Denk bijvoorbeeld aan accessoires met geometrische vormen of aan kussens met verschillende dessins. Voor de dessins geldt dat je zo veel kan mixen en matchen als je wilt. Ook ben je vrij om te experimenteren met verschillende materialen. Tip: combineer bijvoorbeeld leren én stoffen kussens.

Strakke lijnen

Naast de kleuren zijn ook strakke lijnen van belang in een modern interieur. Deze lijnen kunnen zowel terugkomen op de muren (door een muur te voorzien van een andere kleur verf ontstaat er een mooi contrast en zo ook een ‘lijn’) als in de meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strakke bank bank of een vierkante bijzettafel.

Een passende keuken

Zeg maar dag tegen de vrouwelijke keukens met accessoires vol bloemendessins en kleurrijke keukenkastjes. Bij een modern interieur hoort namelijk een moderne keuken! Deze keuken is door de strakke lijnen en de minimale look uitermate geschikt voor een modern interieur. Dit geldt ook voor keukens met een hoogglans afwerking of met donkere details.

Onmisbaar: een eyecatcher

Een hip en ‘sober’ interieur heeft al snel een pop-of-color nodig. Dit kun je realiseren door een eyecatcher in de ruimte te plaatsen. Wat dacht je van een opvallende kast of een kleurrijke lamp? Door om de paar jaar van ‘eyecatchers’ te veranderen kun je de woning weer een geheel nieuwe look geven.

Diverse merken bij jeha.nl

By-Boo bij Jeha De Meubelconcurrent
Jeha Home Collection Logo

Modern wonen: woonkamer sets

Je hele huis opnieuw inrichten zonder hier te veel voor te betalen? Dat kan met een van de mooie woonkamer sets

Modern wonen: alle producten

In totaal hebben wij meer dan 200 producten die passen bij Modern wonen.

Bekijk meer: alle woonstijlen

De waardering van jeha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.8/10 gebaseerd op 693 reviews.