De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Heb je net één van onze prachtige acaciahouten meubels weten te bemachtigen? Dan wil je deze natuurlijk ook mooi houden. Om dit te doen moet je het acaciahout behandelen. Dit is helemaal niet zo moeilijk en kun je dus prima zelf doen. In deze blog leren we je niet alleen hoe je zelf acaciahout kunt behandelen om je meubels mooi te houden, maar ook hoe je gebruikte meubels weer mooi maakt. Wie wil dat nu niet?

Nog geen meubels van acaciahout in huis? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment.

Acaciahout, wat is het?

Voordat we je uitleggen hoe je acaciahout moet behandelen, vertellen we je wat acaciahout is. Acaciahout is afkomstig van de acaciaboom en staat bekend om zijn prachtige uitstraling. Zo worden acaciahouten meubels gekenmerkt door een fijne nerf (glad oppervlak), vlamtekeningen en zelfs wisselende kleurschakeringen.

Meer weten over acaciahout? Neem dan een kijkje op onze pagina over acaciahout.

Lees meer over acaciahout

Waarom acaciahout behandelen?

Hout is een natuurlijk product dat reageert op invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan vocht of temperatuur. Hierdoor kan het hout minder sterk worden, maar ook verkleuren. Je wilt natuurlijk niet dat dit met je acaciahouten meubels gebeurt, daarom moet je acaciahout behandelen. Hoe vaak je acaciahout het beste kunt behandelen is voornamelijk afhankelijk van de toepassing waar je het voor gebruikt.

Door acaciahout te behandelen:

  • bescherm je het hout tegen vocht, vuil en vlekken
  • herstel je het uiterlijk
  • verleng je de levensduur
  • reinig je het oppervlak

Stappen acaciahout behandelen

Acaciahout kun je makkelijk zelf behandelen. Om je hierbij te helpen delen we een stappenplan:

Stap 1Kies je methode

Je hebt verschillende manieren om je acaciahouten meubelen te behandelen. Je kunt namelijk gebruik maken van olie, wax of lak. Maar welke manier kies je? Dit is volledig afhankelijk van jouw wensen. Maar je kunt acaciahouten meubelen het best behandelen met een lak of olie. Om de karakteristieke uitstraling van acaciahout te behouden kies je bij voorkeur voor kleurloze lak op waterbasis. Je ziet dan ook dat de meeste mensen ervoor kiezen om acaciahout te lakken.

Stap 2Reinigen oppervlak

Voordat je begint met het behandelen van acaciahout moet je het oppervlak eerst goed schoonmaken. Dit wil zeggen dat stof en vuil volledig verwijderd moeten zijn, maar ook oude lak, olie of wax lagen. Oude lak, olie en wax lagen, verwijder je eenvoudig en snel met onze Natural Wood Cleaner. Deze cleaner zorgt er niet alleen voor dat de oude laag verwijderd is, maar hij zorgt er ook voor dat de nieuwe onderhoudslaag beter aan het hout hecht. De cleaner is niet geschikt voor onbehandeld hout. In sommige gevallen dient het oppervlak licht geschuurd te worden.

Stap 3Testen

Heb je het juiste product gevonden om je acaciahout te behandelen? Test het product dan eerst op een proefstukje (dat niet zichtbaar is). Nadat het proefstukje volledig droog is, kun je het resultaat bekijken. Bevalt het resultaat? Dan kun je het acaciahouten meubel op dezelfde manier behandelen als het proefstukje. Deze manier van testen kun je ook gebruiken om verschillende onderhoudsproducten met elkaar te vergelijken.

Stap 4Aanbrengen

Heb je het oppervlak goed schoon gemaakt en ben je tevreden met het testresultaat? Dan kun je beginnen met acaciahout behandelen. Het onderhoudsproduct kan op verschillende manieren worden aangebracht, bijvoorbeeld met een verfroller, kwast en katoenen doek. Per product kan het verschillen of je na het aanbrengen het oppervlak moet droog wrijven. Bekijk daarom altijd goed de productbeschrijving.

Jeha

Bij Jeha kun je terecht voor onderhoudsproducten voor hout, leer, textiel en overige onderhoudsproducten. Daarnaast kun je bij ons terecht voor allerlei meubelen. Van gehele woonkamers sets tot aan losse fauteuils en van banken tot aan allerlei verschillende tafels. Neem dus snel een kijkje in onze webshop of kom langs in onze showrooms. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Neem contact op
tips om je huiskamer gezelliger te maken
De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 885 reviews.