De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Toont alle 28 resultaten

Klokken: Tijdloze Meesters van de Tijd

Klokken zijn meer dan alleen functionele tijdmeters; ze zijn iconen van menselijke innovatie, esthetiek en cultuur. Al eeuwenlang dienen klokken als essentiële instrumenten voor het meten en regelen van tijd, maar tegelijkertijd hebben ze een diepgaande invloed gehad op kunst, technologie en sociale structuren over de hele wereld. Van de eenvoudige zonnewijzers van de oudheid tot de complexe mechanische uurwerken van de moderne tijd, klokken hebben een opmerkelijke evolutie doorgemaakt die ons blijft fascineren.

Toont alle 28 resultaten

Scherpe prijzen

Ervaar de beste kwaliteit

Gratis thuisbezorgd

Bij bestellingen vanaf €50,-

Achteraf betalen

Betaal achteraf met Klarna

Geschiedenis van Klokken:

De geschiedenis van klokken begint lang voor het moderne tijdperk. De oudste vormen van tijdmeting kunnen worden teruggevoerd tot zonnewijzers, waarbij de schaduw van de zon werd gebruikt om de tijd van de dag aan te geven. Deze primitieve klokken evolueerden in de loop van de tijd naar meer geavanceerde mechanische apparaten, zoals waterklokken en kaarsenklokken, die werden gebruikt in oude beschavingen zoals de Egyptenaren, Grieken en Romeinen.

De Middeleeuwen brachten een revolutie teweeg in de wereld van klokken met de ontwikkeling van het mechanische uurwerk. Klokkentorens verschenen in steden en dorpen, en de vertrouwde klanken van kerkklokken begonnen het ritme van het dagelijks leven te bepalen. De late Middeleeuwen en de Renaissance brachten verdere innovaties met zich mee, zoals de uitvinding van het slingeruurwerk door Christiaan Huygens in de 17e eeuw, waardoor klokken nauwkeuriger werden dan ooit tevoren.

Soorten Klokken:

Klokken zijn er in allerlei vormen, maten en stijlen, elk met zijn eigen unieke charme en functionaliteit. Enkele van de meest voorkomende types zijn:

Wandklokken: Deze klokken zijn ontworpen om aan een muur te hangen en kunnen variëren van eenvoudige analoge klokken tot ingewikkelde kunstwerken.

Staande klokken: Ook bekend als vloerklokken of staande horloges, deze klokken rusten op de grond en zijn vaak voorzien van een lange kast en een opvallende wijzerplaat.

Tafelklokken: Kleine klokken die zijn ontworpen om op een tafel, bureau of ander plat oppervlak te worden geplaatst, vaak versierd met mooie details.

Digitale klokken: Moderne klokken die de tijd digitaal weergeven met behulp van LED- of LCD-displays, vaak voorzien van extra functies zoals wekkers en kalenders.

Antieke klokken: Klokken die dateren uit een bepaald historisch tijdperk en gewaardeerd worden vanwege hun leeftijd, vakmanschap en esthetische waarde.

Functies en Symboliek:

Naast het bijhouden van de tijd, hebben klokken ook diepere symbolische betekenissen en functies gehad in verschillende culturen en contexten. Ze worden vaak geassocieerd met begrippen als orde, ritme, eeuwigheid en zelfs spiritualiteit. In sommige culturen worden klokken gebruikt voor ceremoniële doeleinden, zoals het luiden van kerkklokken tijdens religieuze diensten of het aankondigen van speciale gelegenheden.

Moderne klokken dienen niet alleen als praktische tijdmeters, maar ook als decoratieve accenten en designstatements in huiselijke en commerciële omgevingen. Ze komen in een breed scala aan ontwerpen, van klassiek en traditioneel tot minimalistisch en eigentijds, waardoor ze zich kunnen aanpassen aan elke interieurstijl en persoonlijke voorkeur.

Klokken hebben een blijvende aantrekkingskracht en blijven een integraal onderdeel van ons dagelijks leven en cultureel erfgoed. Of het nu gaat om de majestueuze klokkentorens die de skyline van steden sieren, de charmante klokken die onze huizen verfraaien, of de draagbare horloges die we aan onze polsen dragen, klokken blijven tijdloze meesters van de tijd, die ons verbinden met het verleden, het heden en de toekomst.


Kom langs in een van onze winkels

Toch nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? In onze showrooms staan nog meer meubelen en kun je tevens voorzien worden van persoonlijk advies. Je vindt ons in onze vestigingen in Slagharen of Zwolle. Kom dus gerust eens langs voor een bak koffie.

Slagharen

Coevorderweg Noord 22
7776 BW Slagharen

Zwolle

Grote Voort 7-9
8041 AM Zwolle

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 864 reviews.