Materialen en onderhoud

Bij het kiezen van een meubel is het belangrijk om een aantal dingen in de gaten te houden. Niet alleen de stijl is namelijk belangrijk, ook over de manier van gebruiken moet nagedacht worden. In een gezin met jonge kinderen zal een salontafel andere eigenschappen moeten hebben (vlekbestendig!) dan bij een gezin zonder kinderen. Ook het gebruik is natuurlijk belangrijk. Een stoel die wordt gekocht als vaste luierstoel zal steviger moeten zijn dan een ‘sier’ fauteuil.

Alle meubelmaterialen van Jeha de Meubelconcurrent hebben zo hun eigen eigenschappen. Zo zijn sommige banken volledig beschermd tegen zonlicht, terwijl je andere banken altijd beschut moet neerzetten. Bij sommige salontafels gebruik je onderzetters, bij andere tafels kan je onbeperkt knoeien!

Veel meubels zijn te bestellen in verschillende materiaalsoorten. Omdat elk materiaal zo zijn eigenschappen heeft, leggen wij hier de meest voorkomende materialen uit. We vertellen over de voordelen, de nadelen en geven je de beste tips voor het onderhoud.

MEUBELMATERIAALHoutsoorten

MEUBELMATERIAALMeubel vullingen

Stof- en Leersoorten

MEUBELMATERIAALStof- en Leersoorten

Zorg goed voor je meubels

Goed zorgen voor je meubels doe je met onze onderhoudsproducten.