Iron Wood Mango: een prachtig natuurproduct

ironwood mangohout

Ben je op zoek naar duurzame en milieuvriendelijke meubels, dan is onze collectie Iron Wood Mango de beste keuze voor jou! Onze collectie bestaat uit verschillende meubels, gemaakt uit mangohout, die jouw huis een prachtige sfeer kunnen geven. Lees deze blog voor meer informatie over dit natuurproduct.

De serie Iron Wood

Onze serie heet Iron Wood en het bevat verschillende meubels die geheel uitgevoerd zijn in ruw mangohout met zwart metaal. De serie is handgemaakt waardoor je altijd unieke meubels hebt die niet voortkomen uit massaproductie. Daarnaast heeft Iron Wood Mango strakke, robuuste vormen en het natuurlijke en industriële komt erg mooi samen. Hierdoor past het perfect in een industrieel interieur. Het geeft je woonkamer een prettige sfeer met een stoer accent. Verder heeft Iron Wood Mango enorm veel kleurschakeringen waardoor het een extra levendige uitstraling krijgt.

Het product

Mangohout is een duurzame en milieuvriendelijke houtsoort vol karakter. Het heeft een warme uitstraling met een licht tot goudbruine kleur. Het hout is op professionele wijze gedroogd en op ambachtelijke wijze verwerkt. Hierdoor kan er een kras, barst of een scheur op het product zichtbaar zijn. Dit komt ook voor bij het zwarte metaal, deze is namelijk ook voorzien van onregelmatigheden (zoals deukjes en krasjes). Dit alles versterkt het karakter van het product.

Daarnaast is mango een natuurproduct, hierdoor kan het hout gaan “werken”. Dit betekent dat het hout kan krimpen of uitzetten. Bij vochtige lucht zet het hout uit en bij droge lucht krimpt het. Dit heeft echter geen groot negatief effect op het meubel.

Voor- en nadelen mangohout

Voordelen:
Nadelen:
Woonkamerset

Iron Wood – Mangohout

Bekijk de hele serie en plaats verschillende meubels bij elkaar om een perfect geheel te creëren. Hopelijk tot snel bij Jeha de Meubelenconcurrent!

Bekijk de hele serie
De waardering van jeha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.8/10 gebaseerd op 716 reviews.