De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

6 tips voor de ideale eetkamerstoel

Bij het kiezen van de juiste eetkamerstoel kan je erg creatief zijn. Je kan namelijk altijd de, in jouw ogen, perfecte eetkamerstoel schetsen. Wel of geen armleuning, een onderstel die begint in het midden of gewoon op vier poten staat, een houten stoel of een stoel van leer. Jouw ideale eetkamerstoel bestaat echt! Je moet alleen even weten waar je op moet letten.

Wij raden jou dan ook aan om eerst een eetkamerstoel te schetsen/beschrijven. Waar heb jij behoefte aan? Wat vind jij mooi en wat past bij jou?

Waar heb jij behoefte aan?

1. Wel of geen armleuning?

Heb je best veel ruimte en heb je een grote eettafel? Dan kunnen stoelen met armleuning een wat robuustere uitstraling geven. Hiermee vul je de ruimte wat meer op. Heb je hier geen behoefte aan? Of vind je dit niet fijn zitten? Dan kan je ook kiezen voor stoelen zonder armleuning.

2. Een onderstel naar jouw smaak

Daarnaast heb je keuze uit verschillende onderstellen. Je kan hiermee zo creatief zijn als je wilt. Zo zijn er onderstellen met wieltjes, rechte poten, slede poten, met een frame of onderstellen die vanuit het midden geplaatst zijn. Wat vind jij praktisch en/of mooi?

3. Het juiste materiaal

Bij het kiezen van een eetkamerstoel is het handig om te weten in welke omstandigheden deze komt te staan. Komt het in een ruimte waar dieren zijn of gaan kinderen gebruikmaken van de stoelen? Dan kan je misschien beter kiezen voor een kunststof eetkamerstoel die je eenvoudig schoon kan maken. Is dit niet het geval? Dan kan je gewoon een stofsoort kiezen die jij mooi vindt en die perfect past bij jouw interieur!

Denk ook aan de praktische aspecten

Naast dat jij de perfecte eetkamerstoel kan schetsen, zijn er ook nog praktische aspecten waar je op moet letten.

4. Hoogte van eettafel en stoel

Bij het kiezen van de juiste eetkamerstoel, is het belangrijk om te letten op de afmetingen van je eettafel en van de stoelen die jij wilt aanschaffen. Hoeveel ruimte heb je nog over tussen het tafelblad en de bovenkant van je stoel? Je wilt natuurlijk wel comfortabel zitten en het is ook erg praktisch wanneer je je eetkamerstoelen onder de eettafel kan schuiven.

5. Comfortabele zithouding

Zo is het dus ook een must om comfortabel aan de eettafel te kunnen zitten. Hierbij moet je ook letten op een fijne zithouding. Om erachter te komen of je de juiste zithouding hebt plaats je je rug tegen de rugleuning en je voeten plat op de grond. Als je nu in een hoek van 90 graden zit, zit je goed!

6. Het budget

Hoeveel geld heb jij over voor het inrichten van je huis? Bereken dit goed, zodat je kan inschatten welk budget je hebt voor je eetkamerstoelen. Neem ook altijd even een kijkje bij onze outlet. Hier heb je gegarandeerd de laagste prijzen!

Eetkamerstoelen voor elk interieur bij Jeha de Meubelconcurrent

Bij Jeha de Meubelconcurrent vind je een goot assortiment aan diverse eetkamerstoelen. De perfecte eetkamerstoel is door onze ruime keuze goed te vinden. Zo wordt natafelen echt een genot met onze prachtige, comfortabele eetkamerstoelen.

Hopelijk tot snel,

Jeha de Meubelenconcurrent

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 872 reviews.