De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Meubels hebben een belangrijke rol in een duurzaam huishouden. Het zijn niet alleen functionele objecten in ons huis, maar ze hebben ook een impact op het milieu. Behoefte aan het verduurzamen van je interieur? Lees dan snel verder. 

Duurzame materialen

Een van de eerste stappen naar een duurzaam huishouden is het kiezen van meubels gemaakt van duurzame materialen. Dit omvat hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, gerecyclede metalen en kunststoffen, en andere hernieuwbare of gerecyclede materialen. 

Voorbeelden van duurzame houtsoorten zijn teak, lamulux, grenen, acacia, eiken en mangohout. Daarnaast staan bamboe en kurk bekend om hun duurzaamheid, en zijn gerecycled glas, plastic of aluminium goede keuzes. Biologisch katoen, vaak gebruikt voor textielproducten, raden we ook aan. Er zijn dus genoeg materialen om de duurzaamheid in jouw huishouden te bevorderen!  

Lange levensduur en kwaliteit

Een ander belangrijk aspect van duurzame meubels is hun lange levensduur en kwaliteit. In plaats van meubels te kopen die snel verslijten en moeten worden vervangen, is het beter te investeren in meubels die jarenlang meegaan. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd, maar bespaart ook geld op de lange termijn en vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen.

Eco-desing tips

Tip! Kies voor LED-verlichting, die minder energie verbruikt en een langere levensduur heeft dan traditionele gloeilampen.

Tip! Gebruik meubels die meerdere functies vervullen, zoals een slaapbank of een salontafel met opbergruimte. Dit maximaliseert de bruikbaarheid van de ruimte en vermindert de behoefte aan extra meubels.

Herstel en upcycling

Duurzaamheid gaat ook over het hergebruiken en herstellen van bestaande materialen. In plaats van oude meubels weg te gooien, kunnen ze worden hersteld, opgeknapt of zelfs omgebouwd tot nieuwe stukken. Dit proces, bekend als upcycling, geeft meubels een tweede leven en vermindert de noodzaak van nieuwe productie.

Duurzame materialen bij Jeha

Door te kiezen voor duurzame materialen, te investeren in kwaliteit en bewuste consumptie, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Een duurzaam huishouden, met duurzame meubels is een stap in de goede richting. Jeha zet samen met jou die stap! Ook wij bieden duurzame materialen aan, neem dus gerust eens een kijkje op onze site of laat je informeren door onze professionals.

Hopelijk tot snel,

Jeha de Meubelconcurrent

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 849 reviews.