Hoe geef je jouw hanglampen een industrieel tintje?

hanglampen

Jij hebt het helemaal ontdekt met die industriële woonstijl! Langzaamaan neemt een combinatie van stoer hout, robuust zwart staal en andere ruwe materialen je interieur over en eigenlijk wil je ook je hanglampen een industrieel tintje meegeven. Maar nu loop je vast. Hoe doe je dat eigenlijk, je hanglampen industrieel laten ogen? Wat maakt een hanglamp nou uitgesproken industrieel? We leggen je in deze blog alles uit over de industriële woonstijl en de rol die verlichting daarin kan spelen. Laat je inspireren!

Bekijk onze hanglampen

Industrial: stoer en robuust

Als je een fan bent van de industriële interieurstijl, dan weet je al dat deze woonstijl neer te zetten is door het gebruik van vintage elementen met oude, verweerde details. Mooi onafgewerkt is niet lelijk! Qua materialen moet je denken aan de bouwstenen van de oude industrie: ruwe materiaalsoorten als metaal, staal, beton, hout en baksteen komen prominent in beeld, net als in de fabrieken en loodsen van vroeger. Het verdere ontwerp is bijzonder minimalistisch: zo komen de basiselementen extra sterk naar voren.

Wat maakt een hanglamp industrieel?

Ga je voor een industriële woonstijl, dan moet je dit ontwerp vooral doortrekken en ook kiezen voor industriële hanglampen. Maar hoe doe je dat? Vooral het gebruik van materialen en de plaats van de lichtbron bepaalt of een hanglamp een industriële uitstraling krijgt. Je wil de ongepolijste sfeer van die oude loods uitstralen: denk maar eens na wat voor verlichting je daarin zou aantreffen! Vaak gaat het om een minimalistisch design, puur gericht op functionaliteit. Zit er wel een doordacht ontwerp achter, dan is het om de materialen extra op de voorgrond te zetten.

Ruwe, authentieke materialen

Met name de gebruikte materialen bepalen dus of een hanglamp industrieel oogt. Aan welke materialen kan je denken als je dit effect wil bereiken?

Zichtbare lichtbron

Bij veel industriële hanglampen is de lichtbron niet afgedekt door een lampenkap, maar vol in beeld. Dat geeft een extra stoere afwerking. Belangrijk is natuurlijk wel om je lichtbron hierop af te stemmen: je wil niet elke keer dat je de kamer binnenloopt, verblind worden door een gloeilamp die in je gezicht schijnt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel subtiele lichtbronnen verkrijgbaar, die het licht wat temperen en in sommige gevallen zelfs een stoere gloeidraad laten zien.

Bekijk onze lichtbronnen

Groots en meeslepend

Een industriële hanglamp is eigen nooit klein. Kenmerkend is groot, groter, grootst: je mag best een eyecatcher van een hanglamp boven je eettafel hangen. Of cluster een aantal kleinere lampen van robuust materiaal om alsnog de aandacht er naartoe te leiden. Een industriële hanglamp mag best een beetje opvallen!

Bekijk onze industriële hanglampen

Jouw industriële hanglampen bestel je bij Jeha

In het assortiment van Jeha.nl vind je altijd supertrendy hanglampen. Ook de industriële stijl is bij ons breed vertegenwoordigd: door de grote keuze vind je bij ons altijd precies die industriële hanglamp die jij voor ogen had! Doe inspiratie op in onze webshop en bestel jouw favoriet direct online: in de meeste gevallen bezorgen wij je lamp gratis bij je thuis.

Hanglampen Andere verlichting
De waardering van jeha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.8/10 gebaseerd op 716 reviews.