De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Een kleine eetkamer hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Er zijn genoeg oplossingen om de kamer groter te doen lijken en je kan een kleine kamer ook nog steeds erg sfeervol inrichten. Hiervoor hebben wij gelukkig een paar tips!

Wanneer jij een niet zo grote ruimte wilt gaan inrichten is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte jij eigenlijk kan benutten. Begin dus met het opmeten van de eetkamer, maak daarna een lijstje met de belangrijkste spullen/meubels die je nodig hebt en haal onnodige spullen alvast uit de kamer. Zodra je weet hoeveel ruimte je hebt kan je ook gaan beslissen hoe je deze ruimte wilt gaan indelen.

Kamer groter doen lijken

Je kan de eetkamer groter doen lijken door gebruik te maken van lichte kleuren. Met een witte, lichtgrijze of pastelkleurige basis heb je al een goed begin. Neem deze tinten ook over in je meubelstukken. Door de wanden dezelfde kleur te verven als je meubels, of deze op elkaar af te stemmen, wordt er een ruimtelijk geheel gecreëerd.

Het gebruik van spiegels zal ook helpen om een gevoel van ruimte te creëren. Deze kan je bijvoorbeeld tegenover een tafel, of loodrecht op een lichtbron plaatsen om de kamer helderder te maken.

Speel met decoratie en maak gebruik van de hoogte

Het is dus nuttig om te spelen met decoratie. Hang bijvoorbeeld een mooie hanglamp boven de eettafel en hang kunstwerken op ooghoogte of iets erboven. Zo raden wij jou ook aan om decoratie of opbergruimtes voornamelijk op hoogte te plaatsen. Probeer de vloer vrij van accessoires te houden. Het is namelijk de bedoeling om zo weinig mogelijk vloeroppervlak te gebruiken en in plaats daarvan een gezellige, huiselijke sfeer te creëren met objecten die aan de muur of aan het plafond hangen. Deze inrichting past namelijk veel beter in een kleine eetkamer!

Afhankelijk van hoeveel opbergruimte je nodig hebt, heb je genoeg aan een aantal planken aan de muur. Dit geeft de ruimte ook nog eens een lichte en luchtige uitstraling. Je kunt de ruimte ook inrichten met een smalle en hoge vitrinekast, waarin je serviesgoed of andere voorwerpen die in de eetkamer thuishoren, kunt opbergen.

Wat de eetkamer een eetkamer maakt

Tot slot moet je natuurlijk niet de eettafel vergeten. Deze zal waarschijnlijk het grootste gedeelte van de ruimte van jouw eetkamer innemen en het is ook echt iets wat een eetkamer een eetkamer maakt. Daarom is het belangrijk om de juiste eettafel te kiezen.

Als het goed is weet jij welke ruimte jij kan benutten voor de eettafel. Moet de eettafel in het midden van de keuken? Kies dan voor een keukeneiland of een barretje. Als je de tafel tegen een muur aan kan schuiven, is een compacte rechthoekige of kleine vierkante eettafel een mooie keuze. Komt de tafel in het midden van de ruimte te staan? Ga dan voor een kleine ronde eettafel. Wanneer jij de juiste eettafel uitkiest heb jij als het goed is nog genoeg beweegruimte! Het is dan ook erg belangrijk dat de looproute niet geblokkeerd wordt.

Voor een kleine eetkamer raden wij jou eigenlijk sowieso een ronde of ovale eetkamer aan. Het houdt het interieur speels, doordat je gebruik maakt van verschillende vormen en je kan om een ronde of ovale tafel beter bewegen. Wat wil je nu nog meer? Ja, ruimte misschien.

Compacte eetkamerstoelen

Nu je een eettafel hebt uitgekozen is het ook belangrijk om nog ruimte te hebben om comfortabel te kunnen zitten. Daarom is het belangrijk dat je compacte, maar ook comfortabele eetkamerstoelen vindt. Door de juiste stoelen te kiezen, kan je namelijk veel ruimte winnen. Zo raden wij jou aan om stoelen te kiezen die onder de tafel geschoven kunnen worden en geen armleuningen hebben. Ook is een bankje, voor zoveel mogelijk zitplekken, een mooie aanvulling.

Het goed inrichten van jouw eetkamer doe je bij de Jeha!

Bij het inrichten van een kleine eetkamer is het belangrijk om het lekker simpel te houden. Houdt het meubilair overzichtelijk en eenvoudig en zorg voor genoeg beweegruimte.

Wij bij de Jeha helpen jou graag met het inrichten van jouw eetkamer, kom gerust eens langs.

Hopelijk tot snel!

De waardering van jeha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.9/10 gebaseerd op 767 reviews.