De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Tips voor het schoonmaken van hout, leer of textiel

Ben je zat van al die vlekken op je bank of is jouw houten tafel een goede poetsbeurt nodig? Dan hebben wij hier kort een paar handige tips voor jou. Met verschillende producten en het juiste gebruik, heb jij je meubels snel weer goed en schoon!

Schoonmaken van hout

Wanneer je op google zoekt naar ‘wood cleaner’ of naar ‘product voor schoonmaken van hout, kom je al snel bij datgene wat jij zoekt. Met deze producten kan jij je houten meubels reinigen, ontvetten en je kan hier vlekken en vuil mee verwijderen.

Zo’n product haalt de oude, vervuilde olie of waslaag van jouw meubelen. Daardoor wordt de hechting van jouw nieuwe onderhoudslaag veel beter. Wij raden jou aan om voor het gebruik van een product, op een onopvallende plaats, het product te testen op kleurechtheid en bestendigheid. Daarnaast moet je het na het drogen pas vergelijken.

Het reinigen van houten meubels doe je zo:

pak een schone, pluisvrije doek. Wrijf hiermee het oppervlak egaal in en laat het product kort inwerken. Wrijf het vervolgens uit met een schone doek en voor optimaal resultaat kan je het meubelstuk ook nog nabehandelen met een geschikt verzorgingsproduct.

Schoonmaken van leer

Voor leren meubels kan je de zoektermen ‘leather cleaner’ of ‘product voor schoonmaken leer (leder)’ gebruiken op google. Zo vind je geheid de producten die jij zoekt!

Wij raden jou aan om ook dit product eerst op een onopvallende plek te testen. Het kan namelijk zo zijn dat het product niet voor jouw leren meubels bestemd is, want sommige producten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor geschuurd leder of voor vol-aniline leder. Lees dus altijd goed wat op het product staat!

Het reinigen van leren meubels doe je zo:

pak een schone doek. Verwijder de vlekken met draaiende bewegingen. Behandel het oppervlak na het reinigen met een licht vochtige doek (water) en met een geschikt leder verzorgingsproduct. Ook bij dit product zie je na het drogen pas een resultaat

Schoonmaken van textiel

Zoektermen voor dit product kunnen zijn: ‘textile cleaner’ of ‘product voor schoonmaken textiel‘.

Dit product is toepasbaar op synthetische vezels. Denk hierbij aan: meubelstoffen, tapijt, gordijnen, boxsprings, tuinkussens en autobekleding.

Het reinigen van textielen meubels doe je zo:

pak een schone doek en poets het product over de vlek heen. Pak een borstel wanneer het product licht gaat schuimen. Laat het inwerken en wrijf nog even met een bevochtigde doek (water) na. Indien de vlek nog niet verdwenen is kan je de behandeling herhalen.

Belangrijke informatie

Tot slot raden wij jou aan om de ruimte altijd goed te ventileren, wanneer je bezig bent met schoonmaakmiddelen en houdt de schoonmaakmiddelen altijd bij kinderen vandaan!

De waardering van jeha.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.9/10 gebaseerd op 863 reviews.