Eikenhout

Eikenhout is misschien wel één van de bekendste houtsoorten. Het staat bekend om zijn nerftekeningen en kleurschakeringen. In het algemeen is eiken sterk en hard. Het hout wordt veel gebruikt voor meubels. Eiken meubels zijn gemaakt van massief hout en zijn hierdoor erg sterk. De meubels zijn dus duurzaam en kunnen tegen een stootje. Het hout is onbewerkt wel gevoelig voor warmte en vocht. Voor gezinnen met kinderen en huisdieren zijn vooral eikenhouten meubels met beschermende laklaag geschikt.

  • Het is een harde en sterke houtsoort
  • Het is verkrijgbaar in meerdere kleuren
  • Het heeft een authentiek karakter.
  • Het hout heeft een natuurlijke uitstraling
  • Minimale kans op splinters
  • Het kan krimpen of uitzetten bij slechte luchtvochtigheid
  • Onbewerkt is het gevoelig voor een intensieve leefsituatie, hierdoor moet je altijd een beschermlaag aanbrengen.
  • Eikenhout is duur in aanschaf

Hoe onderhoud ik eikenhout?

Bij onbehandeld eikenhout is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het meubel niet heet of nat wordt. Eiken is hiervoor heel gevoelig en kan uitzetten of krimpen. Zorg dus dat je altijd onderzetters gebruik wanneer je warme of hete pannen of glazen op het meubel plaatst. Wanneer het eiken meubel nat wordt maak het dan zo snel mogelijk droog en neem het meubel af met een vochtige doek.

Verschillende eikenhouten meubels

Met eiken meubels creëer je gemakkelijk een rustig geheel. Deze duurzame houtsoort wordt gebruikt voor veel verschillende meubels en verschillende stijlen. Heb je een industrieel interieurScandinavisch, of juist heel landelijk? Eiken meubels passen hier altijd prachtig bij. Bestel ze nu eenvoudig online en laat ze door ons bij je thuis afleveren.

Eiken meubels bij Jeha de Meubelconcurrent

In ons online aanbod vind je verschillende meubels van eikenhout. Zo kun je ervoor kiezen om met deze karakteristieke houtsoort eenheid in je interieur te creëren. Bekijk hieronder de categorieën met meubels van eikenhout:

Eiken eettafels

Nieuw
Vanaf: 1.099,-
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Nieuw
Vanaf: 1.099,-
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Winkelen bij Jeha in Zwolle en Slagharen

Wil je de eiken meubels in het echt bekijken? Of houd je gewoon meer van fysiek winkelen? Kom dan naar onze winkel in Zwolle of Slagharen. Hier kun je een groot deel van ons online aanbod bekijken en je laten adviseren. Wil je zeker weten dat je het meubel waar je geïnteresseerd in bent kunt bekijken? Neem dan van te voren even contact op.