Teakhout

Teakhout staat bekend als een vooraanstaand materiaal voor meubelproductie, en deze reputatie berust op zijn unieke combinatie van duurzaamheid, esthetiek en veelzijdigheid. Oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië, heeft teakhout de harten van meubelmakers en ontwerpers over de hele wereld veroverd.

Duurzaamheid: Een van de meest opvallende kenmerken van teakhout is zijn uitzonderlijke duurzaamheid. Het hout is van nature bestand tegen rot, schimmels en insecten, waardoor het perfect is voor meubels die zowel binnen als buiten worden gebruikt. De weerbestendigheid maakt teakhouten meubels ideaal voor terrassen, tuinen en patio’s, waar ze de tand des tijds doorstaan en weinig onderhoud vereisen.

Esthetiek: Teakhout staat bekend om zijn warme, gouden tinten en fijne nerfpatroon, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor meubelontwerpers. Het hout ontwikkelt met de tijd een prachtige zilvergrijze patina, wat bijdraagt aan de charme en het karakter van de meubelstukken. Of het nu gaat om strakke, moderne ontwerpen of meer klassieke stijlen, teakhout past zich moeiteloos aan verschillende esthetieken aan.

Veelzijdigheid: Teakhout is buitengewoon veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan meubelstukken. Van elegante eettafels en comfortabele stoelen tot robuuste dressoirs en verfijnde salontafels, teakhout biedt ontwerpers de vrijheid om zowel indoor als outdoor meubels te creëren. Het hout is gemakkelijk te bewerken, waardoor vakmensen gedetailleerde en complexe ontwerpen kunnen realiseren.

Milieubewustzijn: Met de groeiende bezorgdheid over duurzaamheid speelt de herkomst van hout een cruciale rol. Gecertificeerde teakplantages streven naar verantwoord bosbeheer, waardoor consumenten kunnen genieten van teakhouten meubels met een gerust geweten, wetende dat ze bijdragen aan milieuvriendelijke praktijken.

Kortom, teakhouten meubels belichamen tijdloze elegantie en bieden een ongeëvenaarde combinatie van duurzaamheid en schoonheid. Of het nu gaat om het verfraaien van binnenruimtes met stijlvolle meubelstukken of het creëren van een verfijnde buitenomgeving, teakhout blijft een favoriete keuze voor diegenen die streven naar kwaliteit en klasse in hun leefruimte.

 • Duurzaam
 • Warme uitstraling
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Veelzijdig in gebruik
 • Milieuvriendelijk
 • Relatief duur
 • Vrij zwaar
 • Vergrijst na verloop van tijd
 • Vervormd bij onjuiste zorg

Hoe onderhoud ik teakhout?

Het onderhoud van teakhouten meubels is over het algemeen eenvoudig, en regelmatig onderhoud kan de levensduur van het meubilair verlengen en de natuurlijke schoonheid behouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van teakhouten meubels:

 1. Reinigen: Maak teakhouten meubels regelmatig schoon om stof, vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een doek en mild zeepwater om het oppervlak schoon te maken. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de natuurlijke oliën in het hout kunnen aantasten.
 2. Periodiek schrobben: Als teakhouten meubels buiten worden gebruikt, kunnen ze na verloop van tijd vergrijzen. Sommige mensen waarderen dit verouderingsproces, maar als je de oorspronkelijke kleur wilt behouden, kun je het hout periodiek schrobben met een mengsel van water en fijn schuurpapier of een speciale teakreiniger. Spoel het hout grondig af en laat het drogen.
 3. Oliën: Om de natuurlijke oliën in teakhout te behouden en het hout te voeden, kun je periodiek teakolie aanbrengen. Breng de olie gelijkmatig aan met een zachte doek en laat het enige tijd intrekken voordat je overtollige olie afveegt. Dit helpt niet alleen om de kleur te behouden, maar het beschermt ook het hout tegen uitdroging.
 4. Bescherming tegen de elementen: Als teakhouten meubels buiten worden gebruikt, is het raadzaam ze te beschermen tegen direct zonlicht en regen. Gebruik indien mogelijk afdekkingen of berg de meubels op wanneer ze niet worden gebruikt om hun levensduur te verlengen.
 5. Vermijd scherpe voorwerpen: Om krassen te voorkomen, vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen rechtstreeks op het teakhouten oppervlak. Gebruik onderzetters of placemats voor warme voorwerpen en voorkom slepen van zware objecten over het meubilair.
 6. Herstel van vergrijzing: Als teakhouten meubels al zijn vergrijsd en je de oorspronkelijke kleur wilt herstellen, kun je schuren overwegen met fijn schuurpapier en daarna behandelen met teakolie. Dit proces kan de natuurlijke kleur terugbrengen, maar het vergt zorgvuldigheid om het hout niet te beschadigen.

Door regelmatig en zorgvuldig onderhoud kun je genieten van de duurzaamheid en esthetiek van teakhouten meubels, zowel binnen als buiten.

Verschillende Teakhout meubels

Met Teakhout meubels creëer je gemakkelijk een rustig geheel. Deze duurzame houtsoort wordt gebruikt voor veel verschillende meubels en verschillende stijlen. Heb je een industrieel interieurScandinavisch, of juist heel landelijk? Teakhout meubels passen hier altijd prachtig bij. Bestel ze nu eenvoudig online en laat ze door ons bij je thuis afleveren.

Teakhout meubels bij Jeha de Meubelconcurrent

In ons online aanbod vind je verschillende meubels van Teakhout. Zo kun je ervoor kiezen om met deze karakteristieke houtsoort eenheid in je interieur te creëren. Bekijk hieronder de categorieën met meubels van Teakhout:

Teakhout bijzettafels

Winkelen bij Jeha in Zwolle en Slagharen

Wil je de meubels in het echt bekijken? Of houd je gewoon meer van fysiek winkelen? Kom dan naar onze winkel in Zwolle of Slagharen. Hier kun je een groot deel van ons online aanbod bekijken en je laten adviseren. Wil je zeker weten dat je het meubel waar je geïnteresseerd in bent kunt bekijken? Neem dan van te voren even contact op.