De goedkoopste woonwinkel van Nederland!

Lees hier meer over onze laagste prijsgarantie

Waar op te letten bij het kopen van een nachtkastje?

Nachtkastjes zijn onmisbaar in je slaapkamer. Je nachtkastje is de plek waar je jouw mobiel, boek of een wekker op legt. Daarnaast is het een handige opbergruimte voor naast je bed. Laat je inspireren door de nieuwste trends op woongebied en kies de nachtkastjes die passen bij jouw slaapkamer.

Nachtkastjes zijn er in verschillende maten, vormen en materialen. Dit maakt het daarom ook zo leuk om er eens met een creatieve blik naar te kijken. Je kan er namelijk over nadenken hoe het perfecte nachtkastje er van de buitenkant voor jou uitziet, maar het is ook belangrijk om te weten waarvoor je het nachtkastje gaat gebruiken en hoe je dus het meest praktische nachtkastje weet te vinden. Hier hebben wij dan ook handige tips voor.

Functie nachtkastje

Het is dus belangrijk om te weten waarvoor jij het nachtkastje wilt gaan gebruiken. Wil je het bijvoorbeeld regelmatig kunnen verplaatsen? Dan is het handig om een nachtkastje aan te schaffen van licht materiaal. Metaal is bijvoorbeeld erg zwaar, hout is een beter materiaal hiervoor.

Weet je ook dat je vaak drinken mee naar boven neemt en dit al snel op je nachtkastje zet? Dan is hout weer niet het beste materiaal. Hier zie je namelijk snel kringen op. Je kan dan beter kiezen voor een makkelijk afneembaar nachtkastje.

Met of zonder lade

Daarnaast is een nachtkastje erg handig voor extra opbergruimte. Ben je bijvoorbeeld extra opbergruimte nodig voor medicijnen, een boek of een bril? Dan is een nachtkastje met lade de juiste keuze. Heb jij al genoeg opbergruimte? Dan is dit natuurlijk helemaal niet nodig.

Open of dicht vak

Ditzelfde geldt eigenlijk voor een nachtkastje met of zonder open vak. Een dicht nachtkastje zorgt voor een opgeruimd uitziende slaapkamer. Maar ben je juist van de accessoires en het decoreren? Dan heeft een model waarbij het kastje een open vak heeft juist meerwaarde. Deze biedt namelijk genoeg ruimte om je slaapkamer gezellig aan te kleden.

Ronde of strakke vormen

Waar je ook erg creatief in kan zijn is de keuze van een rond of strak vormig model. Vaak wordt er gekozen voor een vierkant model. Dit staat erg mooi bij strakke interieurs en het neemt vaak ook het minste ruimte in. Ook beschikt een vierkant nachtkastje met een lade meer ruimte dan een ronde vorm.

Daarentegen is het wel erg leuk om met verschillende vormen in je interieur te spelen. Je kan bijvoorbeeld met een rond nachtkastje beginnen. Hiermee creëer je al snel een speels effect. Verschillende hoogtes of een nachtkastje zonder poten geeft ook een speelse sfeer.

Stijl en kleur: landelijk, industrieel of zwart?

Een warm en romantisch gevoel creëren doe je vaak met een landelijke inrichting. Materialen als hout, riet en linnen komen helemaal tot hun recht in deze interieurstijl. In het natuurlijk palet voeren wit, beige en aardetinten de boventoon. Meer heeft een landelijke slaapkamer niet nodig.

Een industriële inrichting betekent robuuste meubels die minimalisme en rust uitstralen. Een industrieel nachtkastje herken je door de gekozen materialen. Een houten basis met afwerking van metaal, staal of ijzeren elementen is typerend voor een industrieel nachtkastje. Het is een meubel met een stoere uitstraling en het biedt een praktische functionaliteit.

Zwarte nachtkastjes zijn makkelijk te combineren met andere stijlen. Vooral in een warm en licht kleurenpalet vallen zwarte meubels extra op.  Daarnaast draagt het ook bij aan een stoer, robuust en warm interieur.

Formaat

Verder is het belangrijk dat je de juiste hoogte van je nachtkastjes kiest. Het staat mooi wanneer de hoogte min of meer overeenkomt met de instaphoogte van je bed. Dit staat strak, maar het is ook erg handig. Je kan zo namelijk vanuit ligpositie makkelijk iets van je nachtkastje pakken. Daarnaast heeft een laag nachtkastje vaak minder laden en daardoor minder opbergruimte, dan een hoger nachtkastje. Kies dus voor een laag nachtkastje als je als voldoende opbergruimte in je slaapkamer hebt en als dit ook goed functioneert in jouw slaapkamer.

Het stijlen van een nachtkastje

Tot slot voor het uiterlijk van je nachtkastje moet je het nog aankleden. Hier hebben wij een paar handige tips voor: 

  • Persoonlijk met fotolijst
  • Functioneel met een klok of lamp
  • Decoratief met een plant en/of kaars
  • Als opbergruimte boek/tijdschriften

Meer advies van Jeha de Meubelconcurrent

Kom je er nog steeds niet helemaal uit bij het uitkiezen van de juiste nachtkastjes? Maak dan gebruik van de expertise van Jeha de Meubelconcurrent. We denken graag met je mee.

De waardering van jeha.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 7.9/10 gebaseerd op 767 reviews.